Senjata baru DAP : Serampang dua mata, menyerang seperti menarik benang dalam tepung. dasyat! collateralnya Khalid Ibrahim KAHKAHKAH

Kita sedia maklum yang intipati “Kempen mengembalikan kuasa Sultan, menteri besar” adalah datangnya dari DAP. Ini kita tau yang Si Khalid Ibrahim adalah seorang gemuk yang bodoh, tak brapa nak pandai.KAHKAHKAH. Kita tau yang dia belom cukop cerdik untuk come out dengan this kind of stuntKAHKAHKAH Dia hanya menceburi bidang politik ini hanya kerana ditawarkan boleh makan free tiap-tiap kali meeting KAHKAHKAHBAHLOL!

SUNGAI RAPAT ONLINE menulis :

Teresa Kok telah menghadiri sebuah forum di Dewan Perhimpunan Cina Kuala Lumpur dan Selangor (KLSCH) di ibunegara malam tadi. Didalam forum itu, beberapa usul pindaan perlembagaan negeri Selangor pada sidang DUN pada 24 Januari ini, telah didedahkan. Antaranya :

Kerajaan negeri akan meminda Perkara 52 (1) Undang-Undang Tubuh Negeri, supaya tiga jawatan terpenting – setiausaha negeri, pegawai kewangan negeri dan penasihat undang-undang negeri – dilantik oleh suruhanjaya perkhidmatan awam Selangor.

Kerajaan negeri juga akan membentangkan satu lagi usul untuk membolehkan suruhanjaya perkhidmatan awam negeri, memilih dan menaikkan pangkat pegawai kanan perkhidmatan awam, ditetapkan dalam Perkara 97 (1).

 

Strategi dan taktik DAP mungkin halus, mengusulkan pindaan perlembagaan dibawah dasar “Kempen mengembalikan kuasa sultan, menteri besar”. Tapi silapnya satu sahaja. DAP ingat ini filem P Ramlee. KAHKAHKAH Dia ingat orang-orang lain bodoh-bodoh alang, macam Si gemuk Khalid yang senang kena jual KAHKAHKAH Taktik ini mungkin menjadi kalau Tun Razak tak buat universiti yang berlambak-lambak di Tanah Melayu ini.

Kalau betul nak kembalikan kuasa Sultan, kita pun seronok, cumanya to what extend? Mahukah DAP ini dengan ikhlas sembah Sultan, beritahu baginda yang DAP menyanjung kuasa Sultan, dan mahu mempertahankan kuasa baginda. Mahukah DAP dengan ikhlas sembah Sultan dan berkata “Daulat Tuanku!” Kita sahut cabaran DAP, kita kembalikan kuasa Sultan secara menyeluruh.

Melayu ni jenis jaga Sultan, pelihara hak-hak baginda, tak macam Raja dilayan di China. Sedih kisah the last emperor of China. Bangsa tak kenang jasa Raja. Raja depa yang bukak kerajaan besar-besar, membina macam-macam jenis kecanggihan, kemudahan kepada penduduk China. Tapi last-last, ditolong orang putih jatuhkan Raja diorang. Diorang patot kenang yang bertamadunnya masyarakat China sekarang adalah kerana jasa-jasa Raja-Raja diorang yang dulu.

Artikel lebih serius boleh baca tulisan Zulkifli Noordin, ENEMY OF STATE: THE TOOLS OF EVIL

Advertisements
Tags: ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: