ADUN PAS Kelantan mintak bantuan Pengerusi Perhubungan UMNO Kelantan untuk membina fasiliti? Kemana Duit Federal bernilai ratusan juta Pemberian Kerajaan Persekutuan Barisan Nasional?

KICKDEFELLA – Aduhai Dato’ Omar pt 2

Blog SYED AZIDI itu mendedahkan, ADUN PAS Perupok, YB Dato’ Haji Omar Bin Mohammed pergi berjumpa Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Kelantan, YB Dato’ Sri Mustapa Mohamed. Dilaporkan, Haji Omar meminta jasa baik Pengerusi Perhubungan UMNO Kelantan supaya membantu membangunkan kemudahan infrastruktur di dalam DUN Perupok dan jajahan Bachok yang diwakili tokoh PAS tersebut. Di antaranya ialah agar kemudahan jalan kampung dan prasarana lain dapat diadakan.

Daripada situasi ini kita boleh agak yang ADUN PAS ini sudah berkali-kali menemui Exco Kerajaan PAS Kelantan untuk Perumahan, Kerja Raya, Utiliti dan Alam Sekitar bekenaan isu ini. Tindakan berjumpa pihak lawan ini adalah sesuatu yang melibatkan air muka ADUN PAS, tentu dah habes usaha dengan pihak pemerintahan PAS Kelantan.

Kita juga tau sebab ADUN Perupok sanggup menempuh sesuatu yang seperti ini – Demi untuk memastikan hak rakyatnya terjamin. Disini kita patut bagi sikit credit kepadanya. Isi tersurat disini ialah kita sedia tahu yang perjuangan Barisan Nasional adalah sinonim perjuangan Hak Rakyat. Isi tersirat disini ialah KITA TAHU, YANG PAS PON TAHU. HEHEHE

Kita tahu yang Kerajaan PAS Kelantan bukannya tak ada duit, dan kemampuan. Kita tahu ni setelah diberitahu blog Kickdefella –

  • Kerajaan Persekutuan Barisan Nasional telah memberi kepada Kerajaan Kelantan sejumlah RM327 juta untuk mengurus, menaiktaraf dan menyelenggara jalan-jalan negeri diantara 2006 hingga 2010.
  • Sepanjang lima tahun lepas pula, Pihak Berkuasa Tempatan (PBT) di Kelantan menerima sejumlah lebih RM100 juta.

Dah tunggu 5-6 tahun pon masih tak dibantu lagi. Yang nak dibantu pulak bukan orang lain, ADUN PAS sendiri, ditempat sendiri pulak tu. Tindakan susulan yang patot diambil ADUN Perupok ialah tanya Kerajaan PAS Kelantan WHERE’S THE MONEY? SHOW ME THE MONEY DUDE! MANA PI DUIT CHEQQQQ! HAHAHA Kompom YB Dato’ ADUN Perupok dikafirkan. Mammpuii.

Advertisements
Tags: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: