Kerajaan PR menidakkan hak-hak 5 juta rakyat lembah Klang! Gebang konon nak champion hak-hak rakyat. Hak Hark Ptuihh!

Article Sungai Langat 2 Water Treatment Plant (Langat 2) Project oleh Taikor and Taikuns blog

Scheduled for completion in 2014, the project will pump 1,890 million litres of raw water a day from a river in Pahang to the plant. Mooted by Federal Government two years ago, it had failed to progress. It hit a snag after Selangor government did not approve the land for the remaining 15 lots required for the plant.

The Federal Government has warned of a water deficit of 13% to 14% in Selangor, Kuala Lumpur and Putrajaya by 2014 if the treatment plant project was not quickly implemented.

Khalid has been quoted as saying that the project, would cause national debt to grow. Khalid dikatakan sebangai ‘kecik-kecik tak nak mampos, besar-besar menyusahkan
orang-orang Selangor’. Khalid gemok bodoh yang jelas pilitical animal, menafikan hak-hak 5 juta rakyat Selangor, dan Wilayah demi agenda politik PR. Itu belum campur
urusan-urusan perniagaan yang bernilai ratusan juta yang dijalankan di kawasan lembah kelang, yang akan terjejas.

Dah la dia tak membawa kemajuan, pulak hanya meletakkan effort dan kesungguhan dalam nak memundurkan fasiliti yang sedia ada dengan sabotaj plan-plan federal govt of
Barisan Nasional. Kau tu dah la macam badak air, banyak pulak pakai air bila nak bersidai makan portion orang lain. Lagi mau penting diri, tanak fikirkan hak orang lain.

Khalid gemok bodoh nampak sangat bahlol wal bodo piangnya nak politikkan semua benda. Alasannya national debt will grow. Kalau bertambah pun, it would benefit to
PR,as it is a bola tanggung kepada PR. Apa yang PR takut sebenarnya ialah projek ini akan menjadi satu lagi flagship federal govt yang memang jelas membawa
pembangunan kearah kehidupan yang lebih selesa dan sustainable.

Kalau bab hutang, Kerajaan Khalid jelas juga berhutang walaupun telah berjanji tidak mahu membelanjakan lebih daripada pendapatan negeri ketika sebelum pilihanraya
umum lalu. Kalau dah dapat negeri pon masih tak bersungguh-sungguh nak memajukan negeri, apatah lagi kalau dapat DUN sahaja di kawasan orang. Pr dilihat hanya nak
berpolitik dalam semua isu, rakyat selangor kini tidak mahu lagi mengambil risiko ditinggalkan dari projek pembangunan kerajaan federal dek kerana politikus PR.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: