Gempar! Cina tak berasal daripada China? kahkahkah ambek kau kiasu bodoh!

Open letter to John Doe of CPIASIA.
Oleh Jack Doel | CIBAICPIASIA

Dengan penuh kurang ajar dan celaka, John Doe dari blog Lim Kit SIAL mempersoal kedudukan Melayu sebagai bumiputera dan perihal Melayu bukanlah berasal dari Tanah Melayu.

Point saya disini ialah Proto-Malay berhijrah ke Nusantara yang ketika itu dihuni oleh Negrito, mengajarkan teknologi-teknologi Mesolitik kepada Orang Asli Negrito yang masih hidup dengan gaya Paleolitik.
Masyarakat kedua-dua gaya hidup ini berkerajaan, maju bersama-sama dan cross-marriage lalu menghasilkan a bigger Malay rumpun.

Point kedua saya Orang-orang Cina di China juga bukanlah keluar dari pokok-pokok kayu di China, atau dari tanah-tanah lumpur mahupun keluar dari bontot-bontot babi di China.Tetapi semua manusia pun berasal dari Adam and Eve. Manusia berkelana dan berkerajaan semenjak itu. So, mengambil kira Adam and Eve sahaja di dunia, maka di tanah besar China tadak orang duduk. So orang Cina pon mesti datang dari fragment susur galur Adam-Eve dan bermastautin dan berkerajaan di tanah besar Cina. Mungkin dari first exodus dikali musim salji teruk, atau mungkin selepas itu.

Di tanah mana pon tak ada orang yang lahir disitu kecuali Adam and Eve. Maka pemilikan tanah itu adalah mengikut kepada perihal siapa yang berkerajaan dahulu ditu.

Kepada CPI ASIA, masuklah arkib China dan Thai untuk mengkaji bagaimana yang dikatakan oleh Imperial Majesty The Sultan Süleyman I, Sovereign of the Imperial House of Osman, Sultan of Sultans, Khan of Khans, Commander of the Faithful and Successor of the Prophet of the Lord of the Universe, Protector of the Holy Cities of Mecca, Medina and Jerusalem..
Yang menyatakan, bahawa China, India dan Thai dahulu beragama Islam. Barulah anda faham mengapa Nusantara menghantar bunga emas kepada China.

Malah CPI telah pun menjumpai klu-klu yang boleh menguatkan kenyataan ini. Kenapa semua raja-raja Islam menghantar bunga emas ke China? Mengapa China mempunyai ramai penasihat dan ambassador Islam yang boleh dihantar kesana-kemari. Mengapa banyak struktur binaan masjid mempunyai arkitektur Cina? Mengapa mempunyai Admiral beragama Islam dan diberi peruntukan besar kepadanya untuk menyebar Islam keseluruh Asia. Malah sampai ke Turki pon. Mengapa tak disebarkan Buddha kalau dah keluarkan budget pelayaran sebegitu besar. Kapal Cina 5 kali ganda besar dari Kapal Portugis. Kos pon lima kali besar.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: