Pakatan alami krisis identiti. adakah DAP, PKR jijik nak mengangkat bendera PAS? ingat dah pakat.. makin pandai, lagi pakat.. makin bengong! kahkahkah..

kelihatan pihak berkuasa menasihati ahli pkr supaya kurangkan bodoh.. malu kat orang haih! kahkahkah


Pakatan terus mengalami identiti krisis. Masing-masing usung bendera masing-masing tapi gebang bersatu. Buatlah satu bendera. Bendiri dibawah bendera yang satu itu. Kerana mereka nampak seperti telah menemui common ground di konvension nasional mereka.

Tapi nyata itu semua wayang. Mereka terus mengangkat bendera masing-masing untuk mewakili puak masing-masing. Lain-lain logo mewakili dasar-dasar politik yang berbeza. Di Tenang, Pas meletakkan calon mereka iaitu bibik jadian, Normala. Parti-parti Pakatan yang lain bertegas tidak mahu mengangkat bendera PAS. Samada mereka jijik dengan bendera PAS atau ada alasan lain, tak tahulah. Hormatilah bendera rakan anda, supaya orang nampak yang anda semua bersatu.

Situasi ini selalunya wujud di dalam kelas tadika sahaja kerena murid-murid kelas tadika tak faham bendera yang mereka lukis. Tetapi yang peliknya ialah ahli-ahli parti tersebut mahu terus mempertahankan pemikiran kelas tadika mereka walaupun dinasihati pihak berkuasa.

Kepincangan mereka lebih terserlah di Tenang apabila yang bertanding ialah PAS. Tetapi muncul pula bendera logo-logo parti  yang tak akan ada di dalam kertas undian nanti. Mereka bukan sahaja melanggar peraturan pilihanraya, malah menunjukkan yang mereka ini tidak berminat pun untuk mematuhi undang-undang yang paling mudah itu. Mereka seperti mahu tidak kisah untuk terus melanggar undang-undang asalkan dapat memenuhi kehendak mereka.

KAHKAHKAHKAH
orang buat undang-undang nak tolong mereka berkempen secara teratur, tapi kalau dah bangang tu bangang jugak kahkahkah.. bodo piang kahkahkah.. ingat undang-undang dibuat untuk buat lapik nasik lemak?kahkahkah bodoh betul Pakatan ni kahakahkah ingat berpakat-pakat dah nak jadi pandai kahakhakah.. lagi berpakat makin bodoh pulak kahkahkah.. senang cerita gali lubang, terjun ramai-ramai, jimat wang masing-masing. brapa? RM19 billion? kahkahkah gebang nak gempak! bodoh berdegang-degang jugak kahkahkah


Kalau nak jadi pemimpin tu.. blajar la undang-undang sikit..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: