sedih! melayu sudah hilang upaya ekonomi, jangan terlampau bermegah, sampai hilang upaya politik.. mari kaji percaturan pakatan menjelang PRU13

“Tidak ada jalan untuk PAS menubuhkan sebuah negara Islam di Malaysia” – Dr Dzulkefly Ahmad

kata dr dzul iaitu timbalan pesuruhjaya PAS johor, yang asal rembau, dan merupakan ahli parlimen kuala selangor, di dalam satu forum Hubungan Bangsa dan Agama. click sini.

terang-terang mereka berkata niat mereka berkenaan isu negara islam dihadapan umum — melayu, cina, india. itu bertujuan untuk menarik perhatian bukan islam — menunjukkan mereka bersefahaman dengan dap.

jadi, dap boleh gebang kepada pengundi-pengundi cina, india mereka — yang pas tidak akan bercakap mengenai negara islam, selagimana mereka mengundi dap.

maka dengan senangnya dap boleh gebangkan sentimen kecinaan mereka. cina akan merasakan dap membela nasib mereka yang “tertindas”, tanpa merisikokan terjebak dalam negara islam. pas, pkr pulak pernah mengatakan mahu mansuhkan isa, dan hak-hak istimewa melayu. jadi kepada pengundi cina.. what to loose?

ini adalah percaturan bijak pas,pkr dan dap. aku tak nak bercakap tentang kebijaksanaan dap mengatur pelan, atau ke-dungu-an pas mahu melucutkan polisi-polisi hak istimewa melayu, ataujuga pentingdiri pkr yg sanggup memberi apa saja kepada cina asalkan dapat undi..

TAPI AKU BENGANG KENAPA PENYOKONG PAS TAK NAMPAK LAGI YANG PAS TIDAK MAHU MEMBINA NEGARA ISLAM!!!!! KENAPALAH BODOH SANGAT! TOLONGLAH SESIAPA COME OUT DENGAN STRATEGI UNTUK MENYEDARKAN PUAK-PUAK INI.

selepas karpal berkata “over my dead body” kepada umum pun.. penyokong PAS tak marah, oleh kerana nik najis berkata “itu pendapat peribadi”.. simple sahaja jawapan nik najis. tak payah data, facts, figures, graphs, statistic.. nothing!

sekarang lee kuan yew pulak. sebelum tu, ronnie liu dua kali melonggarkan “laksana haram arak”. terang menunjukkan pap, dap berjaya melonggarkan hukum islam pas.

sedih memikirkan pemikiran orang melayu.. tak sanggup aku memikirkan apa akan jadi kepada melayu-melayu ini nanti. bila terfikir hal anak-anak.. bagaimana rupa environment diorang nak membesar nanti.. rasa macam nak mengalir air mata.

kita sudah hilang upaya ekonomi, jangan terlampau bermegah, sampai hilang upaya politik.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: