inkonsisten di dalam isu mesir: mahu kata orang berdegang-degang.. terbarai kebodohan sendiri kahkahkah

 

Kelantan menghantar Rm120 bantu pelajarnya di mesir. malaysiakini sini, melaporkan,

kelantan hari ini menghantar wang tunai RM120,000 menerusi misi kemanusiaan Mercy Malaysia ke Mesir bagi membantu 1,281 pelajar negeri itu yang terperangkap di sana.

PERTAMA – INCONSISTENT AMOUNT, SENDING WRONG MESSAGE

menarik post blog ‘kita anak melayu’, sini, yang dengan bijak sekali mempertikaikan jumlah sumbangan kerajaan negeri kelantan. kepada pasukan bolasepak disumbangkan Rm300 ribu. manakala sumbangan nak bersabung nyawa, makan tak tentu, disumbangkan hanya RM120 ribu.

KEDUA – INCONSISTENT OF WORDS AND ACTIONS

dalam pada mereka mengutuk pelan tindakan kerajaan, itu ini tak kena. kononnya pula kerajaan najib tidak mempunyai hubungan baik dengan mesir, arab saudi yang mana pas mempunyai kelebihan kerana memahami bahasa arab dan mahir adat resam arab. tetapi  TG N.ajis hanya menggunakan saluran mercy malaysia untuk menyalur bantuan kerajaan negeri.

KETIGA – INCONSISTENT DALAM PERSEFAHAMAN MENYALURKAN BANTUAN

pas kelantan telah akur dengan kemampuan kerajaan menjalankan kerja — dengan meminta bantuan kerajaan menyalurkan bersama bantuan kerajaan negeri berjumlah RM120 ribu.

kerajaan pkr dan dap bunyi berdegang-degang kutuk sana sini, itu tak kena ini tak cukop, situ tak betul. tapi.. air liur menyembur banyak.. bantuan takdak. kahkahkah pas kedah lansung tak berbunyi.

isu bilik operasi, sini, pula hanya terhad untuk pelajar selangor, kedah, kelantan manakala penang tadak. yillek. sesama pakatan pon tak brapa nak sepakat, sesama pakatan pon terhad. kahkahkah guan eng tak bagi modal ka sheh? mana sistem khalifah guan eng? kahkahkah

KEEMPAT – TIDAK CONSISTENT DALAM KEBODOHAN MASING-MASING  kahkahkah

pihak pkr dan mahfuz menghentam pemerintahan najib kerana tidak mendesak kerajaan hosni mubarak untuk turun dari tampok pemerintahan.

kalau nak dihentam kerajaan mesir, kemudian nak pula meminta kebenaran memasuki negara mereka, kebenaran menggunakan ruang udara mereka, dan seperti yang di canang, puluhan ribu rakyat malaysia tinggal di sana. kalau dikutoknya pemerintahnya, apa pulak layanan kepada rakyat kita di sesebuah negara itu.

kahkahkah, kita  paham mereka ini bengong belaka. tapi bengong tu biarlah berpada-pada. kahkahkah ini kes belajar perhubungan antarabangsa tak habis. baca buku antarabangsa,.. kulit belakang saja, bahagian sinopsis. kahkahkah cakap bedegang-degang nak kutok orang, berderai-derai bodoh sendiri. kahkahkah

kahkahkah tolong lah sesiapa ajar kelas percuma kepada pimpinan pas kahkahkah nanti kalau charge kelas tambahan, diorang mintak derma duit rakyat pulak kahkahkah rakyat pulak yang nak tanggung kepala dungu ni belajar kahkahakah

kalau baca press statement mat sabu sama mahfuz, kalau tak guling-guling gelak memang tak sah.  kahkahkah terbaekk! pak lawak di kedai kopi! kahkahkah

2 Comments to “inkonsisten di dalam isu mesir: mahu kata orang berdegang-degang.. terbarai kebodohan sendiri kahkahkah”

  1. Meh kita gelakkan PAS PIS PUS sbb mmg parti yg hamPASSSSSSS!!! ngeh ngoh ngeh! OTak dorang letak kat buntot aje sbb tuh xbole nak fikir..IQ setaraf xpun rendah dari mongolism….:)

    Kesian PAS PIS PUS…konon nak berlagak terer, tapi cakap cam tin kosong..samaje cam pemimpin2 haprak gabungan pakatan tuh!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: