BHGIAN II – pas politikkan bantuan RM120 000 mereka, mintak dikasihani wakil mereka dicacaikan di mesir kahkahkah

BAHAGIAN II

dah la sampai misi bantuan pas kelantan itu lambat. ramai budak-budak dah dihantar balik pun.. ada hati pulak nak pulang awal. seperti yang dikatanya,

“Pihak penganjur memberitahu saya tidak boleh terbang bersama kumpulan pertama kerana kapal terbang penuh dengan barangan bantuan.”

sudahlah lambat, nak potong que orang pulak. kesian la budak-budak tu dalam trauma. biarlah mereka pulang dulu. yang awak makan cukop, pakai cukop — size xl lagi. tunggulah giliran. kalau ya pun vvip, awak tak ada hak nak potong line budak-budak tu. itu hak mereka.

lepas tu pulak, barulah si gemuk zulkapli ni pergi ke kaherah, seperti yang dilaporkan di sini

hah, itu baru betul. kalau nak dibagi bantuan biarlah kena pada tempatnya. bukan kepada yang telah diselamatkan. tetapi ntah btul tidak cerita si gemuk ni. sebab dilaporkan pelajar yang tinggal hanyalah di luar kaherah dan iskandariah. kepada siapa yang dibagi entah. jangan balik jadinya size xxxl. punggah!

dia juga ada menceritakan alasan yang diberikan kerana tidak memakai baju 1malaysia ialah kerana tak muat, dan tak ada size besar. tambahnya lagi,

“Pihak penganjur memberitahu saya tidak boleh terbang bersama kumpulan pertama kerana kapal terbang penuh dengan barangan bantuan.
“Saya pun hairan barangan bukan diletak di tempat duduk penumpang sebaliknya dalam perut kapal terbang. Mereka minta saya tunggu penerbangan keesokan harinya.

kahkahkah aku dah agak dah! kahkahkah petugas tu bajet si zulkapli seekor badak agaknya kahkahkah ada pulak katanya diletakkan di bahagian barang kahkahkah dah la barang bantuan pulak tu kahkahkah bantuan apa? kalau ada kebakaran lempar aja si zulkapli, padam terus kahkahkahkah bantuan? kalau ada rakyat mesir mahu rompak, suroh saja si zulkapli hempap, kojol teros kahkahkah


Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: