pas politikkan bantuan RM120 000 mereka, mintak dikasihani wakil mereka dicacaikan di mesir kahkahkah

BAHAGIAN I

laporan harakah ‘mesir: mengapa wakil kelantan disisih’, di sini,

“Saya hairan Perdana Menteri kata misi bantuan tidak ada unsur politik, sedangkan usaha wakil kerajaan Kelantan menyertai sama misi bantuan disisihkan,” — zulkapli yaacob

zulkapli yaacob jelas berucap di atas pentas pas, platform pas dan hadir sama wakil dari pakatan. zulkapli pulak hanyalah bekas presiden persatuan melayu republik arab mesir (pmram). kalau bekas tak payah sebutlah. dah tak laku. dia tidak memiliki kapasiti pmram lagi.

zulkapli yaacob bercakap sedemikian di sebuah ceramah anjuran pas kelantan yang hadir sama ialah N.ajis, saifuddina tiusyen, ketua penerangan dewan ulamak pas pusat, pengerusi lajnah antarabangsa pas pusat, anggota jawatankuasa pas pusat, mat sabu, timbalan pesuruhjaya pas kelantan, husam musa bla bla bla..

ceramah itu anjuran dewan pemuda pas kelantan. bukan diatas kapasiti pejabat menteri besar apa dia nak cakap yang dia bukan ada unsur politik? dia boleh buat-buat hairan siapa yang bermain politik. kahkahkah ini satu helah yang bagus kahkahakah kalau betul ikhlas tolong bagilah dana itu kepada mercy malaysia. biar mereka sahaja yang handle.

pulak tu diceritakan pada mulanya dia nak bahagikan duit itu kepada pelajar kelantan sahaja, di tempat yang telah dijaga makan-minum keselamatan oleh petugas ops piramid. katanya pulak duit itu untuk keperluan harian kerana masalah sistem kewangan. budak-budak tu dah siap nak dihantar balik pun. apa gunanya lagi duit tu.

aturan pun dah tak kena. baghal sunggul wakil pas kelantan ni. itu pun bantuan hanyalah untuk pelajar kelantan, mestilah akan ada rasa tidak puas hati dikalangan pelajar-pelajar dari negeri lain pula nanti. seperti negeri selangor, penang dan kedah. mereka ini mesti jeles. ayah ibu mereka juga memangkah pakatan.. mengapa mereka tidak mendapat hak yang sama?

*bersambung jam 11pm

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: