dap roboh 1,000 gerai kecil melayu menggunakan penguatkuasa melayu. guan eng cuci tangan. baca rumusan strategi dap dalam operasi ini

guan eng bersama mentornya, kuan yew

ahli majlis mpsp, m. ramachandran yang di temuramah utusan berkata,

“Kita tidak akan berkompromi dengan mana-mana pihak, sebaliknya akan merobohkan semua gerai yang melakukan penyambungan haram,”

pihaknya sudah mengeluarkan notis sebanyak empat kali dalam tempoh tiga bulan dan terakhir semalam bagi memberi peluang kepada peniaga mengosongkan premis masing-masing tetapi tidak diendahkan.

inilah cara dap bekerja. sangat mengikut undang-undang kalau berurusan dengan melayu. notis dihantar 4 kali sebelum di roboh. itu adalah alasan undang-undang mereka. betul. tapi rakyat harus di dahulukan. inikan pula peniaga kecil yang tiada sumber pendapat yang lain.

apa yang patut dilakukan ialah datang berbincang dengan wakil peniaga di kawasan berkenaan. maklum kan masalah pba, dan cari jalan penyelesaian. masalahnya ialah penyambungan haram, sepatutnya pba datang berbincang, tawarkan khidmat penyambungan yang di diskaunkan untuk peniaga kecil.

 

ini lagi bagus kerana peniaga mendapat bekalan air secara sah, dan pba mendapat pelanggan baru dengan kadar yang banyak. win win situation. kalau notis saja sampai, macam mana nak bincang. kertas notis bukan boleh dengar masalah.

ini adalah cara dap menghapuskan peniaga kecil melayu secara sistematik. mereka menggunakan undang-undang yang sah dan memberi alasan yang kononnya mereka hanya menjalankan tugas mereka. saya pasti dap menggelakkan melayu pulau pinang di kala ceramah-ceramah mereka kepada kalangan cina penang. “kita kasi angkat ini pulau”

turut juga dikhabarkan, sini, Dap penang merobohkan kira-kira 1, 000 gerai peniaga kecil di sekitar taman pelangi, bukit mertajam. ia berlaku apabila mpsp menjalankan operasi merobohkan gerai yang didakwa beroperasi secara haram.

di dalam operasi itu, Dap menggunakan 180 anggota penguat kuasa — MPSP, Perbadanan Bekalan Air, Perbadanan Pembangunan Pulau Pinang, TNB dan polis.

pisau lebih dahulu post di sini,
blog ini dengan rasminya akan menolong blogger penang, untuk mendapatkan kembali penang daripada dap.

kita pertahankan tanah tumpahnya darah kita

“takkan melayu hilang di bumi melayu sendiri”

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: