tu diaa! melayu bergabung membakar buku ‘my balik pulau’? buku saja? alang-alang sekalikan gambr guan eng, sama roket! kahkahkah TAHNIAH!

laporan mkini – ngo melayu mai pakat ramai-ramai bakar my balik pulau, di sini.

gabungan bela hak insan (gabungan) ialah sebuah ngo melayu. gabungan diwakili oleh persatuan anak jati melayu, badan anti-islam-liberal, international islamic propagation society dan sekretariat dakwah – kesemuanya dari Pulau Pinang.

presiden gabungan berkata, buku itu mempromosi unsur sejarah palsu, dan sengaja diterbitkan untuk memadam sejarah awal orang melayu di balik pulau. penerbitan buku itu merbahaya dan mempunyai motif politik dan rasis.

kalau betul penerbitnya, arts ed tidak mewakili dap penang, gabungan mahu kerajaan dap mengharam dan menarik balik buku kecil itu dan mengambil tindakan keatas arts ed, kerana mereka menggunakan logo negeri.

 

kahkahkah guan eng confirm terkencing-kencing baca berita ni. kahkahkah apa mau bikin? lari naik tongkang ka? kahkahkah

aku respect dengan orang melayu penang yang bangkit menentang pembohongan dap penang. ini baru permulaan pasti ada banyak lagi acara rekaan dap di masa akan datang. kawan-kawan di penang khabarkan yang orang melayu di penang sudah merasa bahang racist semenjak dap naik memerintah penang.

mereka kelihatan langsi setelah ada kuasa. sekali lagi tahniah gabungan! ayuh melayu bergabung! sama-sama kita bantu melayu penang menentang dap!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: