PAS LIBERALKAN ISLAM UNTUK DAP PART 2 OF 3 – Pas delete folder hukum syar’ie, dan create new folder bernama pendidikan moral. bukti Dap berjaya meliberalkan Pas, melepaskan terus hukum islam.

jamil khir

dasar Umno dalam agama dijuarai oleh jamil khir, menteri di jabatan perdana menteri akan melancarkan kempen anti-valentine’s day kepada umat islam, termasuk pas. ini kerena sambutan hari itu disifatkan tidak mempunyai roh islam dan pulak, ia mepunyai sifat kristian. ia juga menggalakkan maksiat seperti zina dan arak.

merujuk ‘kami pendakwah bukan penghukum’ oleh ketua dewan pemuda Pas, sini.

PENDIRIAN SEBAGAI PENDAKWAH YANG TIDAK MENGHUKUM. HUDUD SUDAH DI DELETE DARIPADA DISK, MASUK RECYCLE BIN

ucapmula si ketua pemuda Pas memang ayu menyatakan pendirian — mahu benteras perlakuan tidak bermoral. tak sampai 5 saat, di perenggan kedua dia dah u-turn.

tadi katanya nak membenteras. tapi lepas tu mengaku bukan polis moral dan bukan penghukum, atau polis moral dan penguatkuasa. dia patut balik check balik ada darah keling atau tak. sebab muka dan cakap belit dah lebih kurang. kahkahkah dey macha!

CUBAAN BERLAKON INNOCENT DAN MASIH DARA

politiknya pandai, dikatakan yang dewan pemuda tiada kuasa untuk kuatkuasa. innocent dan lagaknya comel. tapi dimana salahnya kenyataan si gemuk, badak jadian ini?

dewan pemuda memang tidak boleh berkuasa di mana-mana pun, kerana ia hanya sebuah bahagian di dalam parti. tetapi parti mereka iaitu Pas, berkuasa penuh di kelantan dan kedah. apa yang dia nak belit?

dia mesti desak partinya mengikut apa yang nak diperjuangkan. kalau sidol h-am pas tanak dengar, mintak dia turon, bersara awal. ajak mat sabu buat tunjuk perasaan. husam musa mesti nak join.

AJARAN BARU PAS, DAKWAH SAHAJA TAK PERLU HUKUM. FOLDER HUKUM SYARIAH BOLEH DI DELETE, BUKAK NEW FOLDER YANG BERNAMA PENDIDIKAN MORAL

dia kemudian meracau-racau berkata dewan pemuda hanyalah pendakwah yang hanya berdakwah agar rakyat tidak terjebak dalam sebarang kegiatan yang tidak bermoral.

maksud si gemuk ni senang, tolak bunga sana, buah sini. maksudnya dewan pemuda ni hanya mahu bercakap dan tidak mahu laksana hukum. cukoplah sekadar bergebang sana sini.

ini pelik kerena setiap larangan akan disertakan dengan hukuman. iaitu hukum syar’ie. hukum-hukum ini dibuat berdasarkan ayat-ayat hukum dalam al-qur’an, hadis dan qias.

kalau dibuang hukum, hanya tinggal dakwah, itu ialah pendidikan moral. ini pendirian pelik bagi sebuah parti yang dasarnya islam. mungkin ada ura-ura lepas ni nak rename kepada parti sivik dan moral semalaysia.

NASRUDIN DENGAN AYAT DEFAULT DAKWAH TAK SERUPA BIKIN SEPERTI SMASH DALAM COURT SENDIRI

pelik tetapi benar. dia kemudian nampak seperti memperli diri sendiri dan chief-chiefnya pimpinan tertinggi Pas dengan berkata,

suatu sikap yang sangat tidak adil, apabila kita begitu keras dan tegas menentang kegiatan yang tidak bermoral dipentas politik tapi kita berdolak dalih dalam usaha memurnikan iklim sosial negara dari kegiatan tidak bermoral seperti seks bebas, vandalism, penyalahgunaan dadah dan sebagainya.

NASRUDIN U-TURN, SPIN TYRE, TAK MENGAKU TAPI BUKTI BERTERABUR

laporan harakah di sini. dia menukar pendiriannya dengan berkata, pemuda Pas hanya sedia memberi kerjasama kepada mana-mana kerajaan negeri khususnya pakatan dalam usaha yang sama. dan bukan mengarah-ngarah.

tetapi kalau laporan salah, dari mana timbul nama ’kempen anti-zina, arak dan pergaulan bebas’ itu sendiri? malah mkini telah menyebut yang  nasrudin umumkan kempennya akan dirasmikan hujung minggu ini di pasar seni, kl. laporan mkini, sini

harap jamil khir terus menjuarai perjuangan islam Umno. kita sememangnya islam, dan kita berkehendakkan akan jalan ajarannya. jangan biar sesetengah pemimpin yang bersifat nila memburukkan nilai islam di dalam ahli-ahli Umno yang lainnya.

One Trackback to “PAS LIBERALKAN ISLAM UNTUK DAP PART 2 OF 3 – Pas delete folder hukum syar’ie, dan create new folder bernama pendidikan moral. bukti Dap berjaya meliberalkan Pas, melepaskan terus hukum islam.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: