PAS LIBERALKAN ISLAM UNTUK DAP PART 3 OF 3 – DAP punya buah catur yang cantik tersusun. sudahlah berjaya meliberalkan islam Pas, ada pulak 2 anjing melayu belaan sanggup menyalak dikala DAP di ditetang melayu

dasar Umno dalam agama dijuarai oleh jamil khir, menteri di jabatan perdana menteri akan melancarkan kempen anti-valentine’s day kepada umat islam, termasuk pas. ini kerena sambutan hari itu tidak mempunyai roh islam dan pulak, ia mepunyai sifat kristian. hari ini banyak maksiat berlaku seperti zina dan arak.

merujuk harakahdaily – ‘hari kekasih: Umno Bn pasung minda rakyat’, sini. parti keadilan juga tak setuju dengan dasar Umno.

PENGHARAMAN  VALENTINE’S DAY UNTUK ELAK ZINA, ARAK DIKATAKAN IMEJ NEGATIF

ketua amk, shamsul iskandar, atau nama kinky-ya ‘sam pen’ yang disingkatkan daripada sam pendeks, berkata pendekatan dakwah secara mendidik adalah merupakan penyelesaian yang lebih mampan. pendekatan mendidik yang dibawa Pakatan akan membetulkan imej negatif yang dicanang oleh Umno Bn.

kurang ajar lu pendek. adakah dia nak kata yang pengharaman valentine’s day untuk elak zina, arak, adalah imej negatif? islam terang-terangan mengatakan zina dan arak adalah haram. dia nak tentang hukum haram zina, arak kah?

apa maksudnya dengan berkata ‘imej negatif yang dicanang Umno’? pengharaman zina dan arak  adalah hukum islam. ini imej islam. memang kurang ajar kalau dia nak sifatkan imej islam sebagai imej negatif. kalau dijumpa di tengah pekan, rejam saja dengan batu. tak padan ketot, kurang ajar pulak!

 

ISLAM DIKATA RIGID DI BAWAH UMNO

katanya lagi, di bawah kepimpinan Umno, islam dilihat rigid dan sentiasa dalam keadaan terancam, dan dalam masa yang sama dimensi penyelesaian hanya dihadkan kepada kepompong yang sempit.

dasar islam diketuai oleh jamil khir yang melancarkan kempen anti-valentine’s day dikatakan rigid? hari valentine’s yang menggalakkan zina dan arak? kepompong yang sempit? rigid? di sini sam pendek telah sangat-sangat melanggar batasan berpolitik dan mula memperoalkan hukum agama.

PAS HARUS MENDAPAT GO-AHEAD CLEARANCE DARIPADA DAP UNTUK MENYALAK

menurutnya, terdapat dua hal yang harus diberi perhatian iaitu perbincangan dan musyawarah di kalangan Pemuda Pas, pemuda sosialis Dap dan AMK perlu diadakan.

kata-katanya memang panjang. tapi maksudnya senang. dia nak kata Pas dan Pkr kalau nak cakap pasal islam di arena politik umum, harus meminta go-ahead signal daripada Dap dahulu.

KHALID ORANG PERTAMA MENGGUNAKAN PUNCHLINE ‘KAMI HANYA BERDAKWAH, BUKAN PENGHUKUM’

gimik ‘kami berdakwah, bukan penghukum’ bukanlah benda baru. tapi seingat aku telah digunakan lebih dahulu oleh khalid samad — ahli lajnah Pas pusat, dalam isu alcohol di selangor. rujuk ‘moderation on alcohol ban’ di dalm blognya, sini.

what the society needed was more education and awareness, and not enforcement. MPSJ had the right to implement laws. But they didnt.

Advertisements

3 Responses to “PAS LIBERALKAN ISLAM UNTUK DAP PART 3 OF 3 – DAP punya buah catur yang cantik tersusun. sudahlah berjaya meliberalkan islam Pas, ada pulak 2 anjing melayu belaan sanggup menyalak dikala DAP di ditetang melayu”

  1. haha funny,sebab org umno xleh ckp psl agama.org pas je buleh buat camtu.idea diorg beb, tp kena cantas dek khalifah dap diorg.

Trackbacks

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: