Tun Mahathir kata Karpal, Kit Siang penipu! kahkahkah kalau tun tak cakap pun tah tau dah. lihat cerita pendek kisah dua ekor beruk penipu belaan si kepala penyangak — Kuan Yew

sengih. 'kuan yew sudah kena sama gua'

“Mereka menipu. Saya tidak ada sebab membuat kenyataan itu kecuali ia benar-benar berlaku”. ini berkenaan isu ops lalang. laporan malaysiakini di sini.

sepatunya, mereka harus berterima kasih kepada tun yang menyelamatkan mereka daripada di knock-out hit oleh pemuda-pemuda Umno. nanti mampos free saja. tahniah kepada tun kerena bertindak bijak memenjarakan kepala penyangak dan kepala penghasut malaya. cumanya kita kesal kenapa la dipenjarakan sekejap sangat.

sebenarnya kita tak payah nak tunggu tun cakap pon kita dah tahu yang 2-2 ekor beruk ni kaki menipu. tak payah ada degree pon dah tau yang 2-2 ekor keldai ni kaki penyangak. muka pon dah muka penipu. 2-2 penipu dan penyangak ni tak akan senang selagi anak masing-masing tak jadi perdana menteri negara kita yang mereka tumpang ini.

2-2 ekor ni masih jiwa kacau dan tak puas hati, kerena mentor mereka — iaitu kepala penipu, kuan yew tak dapat memerintah malaya suatu ketika dahulu. kepala penipu itu mula bercita-cita sedemikian setelah perasan yang dirinya paling pandai di rantau ini. tahniah kepada tunku yang berjaya menggagalkan kuan yew walau kuan yew dah cuba strateginya yang paling da bomb. tetap tak jalan jugak.

2-2 beruk kuan yew ni jugak cuba bermacam-macam akal dan cara nak memerintah malaysia. daripada muda remaja sampai dah nak mampos pon, aturan akal diorang tak berhasil. macam-macam temberang, propa, dan hasutan digunakan seperti melalui parti komunis malaya, rusuhan kaum 13 mei, rusuhan kaum 1987, dsb. tapi berjaya dipatahkan oleh hero-hero melayu yang bijak bistari.

sekarang 2-2 beruk kuan yew itu telah recruit anak masing-masing agar apabila si senior mampos kelak, si junior harus teruskan legacy family masing-masing untuk menjadi pencacai family lee di singapura. jilat tetap..???  JILATT!!

tahniah dan terima kasih kepada datok-datok laksamana dan bendahara malaya dahulu sampai sekarang. walau keris sudah tiada tersemat di pinggang, walau tengkolok tiadak dijunjung di kepala, diharap datok-datok tetap membimbing kami rakyat sahaya dan melindungi tanah tumpahnya darah kita daripada anasir-anasir haramjadah Pap dan Dap.

terima kasih juga kepada sahabat-sahabat kita berbangsa cina dan india yang sejak zaman  insurgency menolong kita melawan komunis dan kepala penyamun Pap dan Dap. sumpah setia mereka dan kesanggupan berkhidmat untuk tanah ini adalah sumbangan yang tidak harus dilupakan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: