ISU INTERLOK, RAPAT UMUM SOLIDARITI — Hindraf Seperti Hanjing Menyalak Pada Bukit Yang Salah. Kerja Siapa Nak Mengenal Pasti Simptom Anjing Gila Ini

sebelum ini, orang yang berkehendak mengambil kesempatan keatas revolusi negara islam hanyalah Pkr dan Pas sahaja. tetapi sekarang, hindraf pun nak jugak.

isu yang mereka bangkitkan kononnya novel interlok yang didakwa menghina kaum india, kerana mengandungi rujukan kepada satu kasta didalam masyarakat india iaitu “kasta pariah“. ini dakwa mereka menghina kaum india. dan beliau cuba jadikan isu interlok sebagai isu perkauman, isu kebangsaan!

jelas hindraf seperti anjing yang menyalak pada bukit yang salah. kalau mereka tak puas hati dengan sistem kasta.. buatlah petisyen, pergi tunjuk perasaan di india. itu budaya di india, itu adat di india.

tetapi mereka sekarang di malaysia. di malaysia tidak menggunapakai sistem kelas sosial berkenaan. malah mereka patut bersyukur malaysia ikhlas menerima mereka tanpa mengira apa kelas di india samada pariah atau tidak.

untuk melibatkan Umno, dan memburukkan kerajaan malaysia ini suatu  perlakuan yang pelik.

Advertisements
Tags: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: