Pas Tak Boleh Dikritik? Kalau Kritik, Itu Tali Barut. Kalau Kritik, Itu Proxy. Kalau Kritik, Itu Upahan. KAHKAHKAH Demokrasi Ke Tak Ni?

umum tahu yang free malaysia today, malaysiakini, harakahdaily, dan malaysianinsider adalah pengkrikit tegar kerajaan. setelah berlori-lori tulisan anti-kerajaan, Pas ok pulak. tak ada dicacinya tali barut sekian pihak, upahan sekian pihak.

cheh.. nak kutok sikit pon tak boleh

 

nak jadi cerita, ada empat tulisan free malaysia today kritik Pas. tak memihak Pas. terus dikecam, dikutuk si penulis. katanya si penulis ialah upahan sekian sekian pihak, dan dibayar oleh sekian pihak. si penulis bla bla..

“PAS may give way to PKR in Kerdau”, “On the horns of a dilemma”, “PAS may stay out of Kerdau fray”, dan “cards are staked against PAS” – empat tajuk artikel penulis freemalaysiatoday itu. harakah sini

 

kahkahkah adakah Pas tak demokratik? tak boleh kritik-kritik? kita nak ingatkan ini malaysia. sini demokrasi. sini bukan mesir, yang tak boleh kritik firaun. kahkahkah sini bukan berlin, yang tak bole kritik hitler. kahkahkah sini bukan tanah komunis, yang kalau kritik chin peng, kena potong kapla. kahkahkah sini ada hak bersuara!

bila dikritik, bukan nak teliti tulisan. tulisan tak dikomen pun. tiba-tiba difitnah si penulis. kahkahkah fitah tanpa dibukti pulak tu. ini perangai yahudi! kahkahkah

  • jangan cepat perasan. bukan semua orang kritik barisan itu sokong pakatan. tun det ketika zaman pak lah.
  • jangan lekas marah. bukan semua orang kritik pakatan sokong barisan. cth, dr asri, wee choo keong, chandra muzaffar bla bla

Pas matanglah sikit. jangan ditunjuk sangat bodohtu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: