Kebebasan Bersuara Tahap World Class di Malaysia. Si Bodoh dan Si Rasis Pun Boleh Bersuara. Walaupun Lagi Rasis Daripada Orang Lain, Lagi Banyak Menidakkan Hak Orang Lain

hindraf masih nak tunjuk perasaan di klcc hari ini.

“Ia tetap diteruskan. Tidak ada perubahan,” — S Jayathas, ketua penerangan hrp.

sumber

tunjuk perasaan dilakukan kalau tiada ruang nak bersuara. kerajaan dah umumkan tindakan akan diambil. malah telah dalam proses. panel bebas ditubuhkan untuk siasat apa yang tak kena. apa yang sensitif sangat. apa yang rasis sangat.

apa yang tak kena dengan novel tu?

ia hanya sampaikan tema perpaduan di zaman 1900 hingga merdeka. novel hanya gambarkan perkara sebenar. kalau marah dengan pengkelasan kasta, buatlah protes kepada kedutaan india di jalan duta. proteslah — itu rasis. itu penindasan. itu anti-perpaduan.

tuduhan yang menggelikan hati

kenapa pula umno disalahkan dengan kasta yang tak diamalkan di malaysia? mengapa umno disalahkan dengan kasta yang diamalkan di india? ini kes maha pelik. jangan jadi bodoh. please get your fact right before taking a stand.

kenapa perlu langgar peraturan?

polis telah umum yang permohonan permit hrp telah ditolak. pengumuman awal-awal lagi. bukan semalam, bukan ini hari. kalau mereka memilih untuk melanggar undang-undang, kita tak hairan kalau mereka akan dilokapkan lagi.

ini negara berpelembagaan. patuh la undang-undang. kita harap semua rakyat patuh undang-undang supaya semua rakyat dapat hidup aman.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: