N.AJIS PATUT MALU BERCAKAP SOAL DAULAT ISLAM. Kajian Kesan Daripada Percakapannya Yang Tidak Digambarkan Oleh Perlakuannya

merujuk sumber:

 1. Islam sederhana Umno ditemplak Nik Aziz – malaysiakini
 2. Nik Aziz: Saya tak minta lahir sebagai Melayu, tapi asalkan Islam – malaysianinsider

nik aziz kononnya mengutamakan daulat islam. malah katakan orang lain pulak tak islam sebagusnya. dia dagangkan islam sebagai face-valuenya. tapi perbuatan/pencapaian nik aziz yang tak seberapa akan merosakkan keindahan gambar islam seluruhnya.

Soalan satu, kenapa masalah air di Kelantan tak selesai-selesai? Jawapannya ialah, di Mekah pun tak ada air.

Soalan ke dua, kenapa tidak berhenti menebang balak di Kelantan, cuaca di Kelantan dah banyak berubah dan semakin bertambah panas. Jawapan yang akan anda terima ialah, di Mekah pun panas jugak.

Soalan ke tiga, kenapa negeri Kelantan terus kotor walaupun dan 20 tahun pemerintahan berdasarkan Membangun Bersama Islam di laksanakan. Jawapan yang akan diberi ialah, di Mekah pun kotor jugak.

sumber

Nik Aziz akui kebanyakan tandas masjid di Kelantan kotor – sumber

Nik Aziz kesal banyak tandas masjid di Kelantan kotor – sumber

apa yang dikhuatiri, ini akan menjejaskan imej kepimpinan islam. pemerintahan islam yang agung seperti pemerintahan khalifah. tapi apa yang lebih dikhuatiri ialah ini akan merosakkan imej idola besar seluruh kepimpinan islam iaitu Rasulullah S.A.W

kempen nik aziz pula tiada islamiknya. dia bebaskan pimpinan Pas yang lain mencarut dan sebar sentimen anti-perpaduan. kempennya bukanlah meng-imarahkan islam pun, hanya memperlekeh keislaman orang lain. kita hairan macam mana mereka-mereka ini ada hati nak mengkritik kualiti islam orang lain.

apa tujuan sebenar? adakah untuk memperbaiki iman mereka-mereka yang lain. kalau begitu, lagi banyak caranya nak dakwah. lagi banyak cara yang elok-elok. tapi tujuan dilekeh-lekehkan iman orang lain ialah untuk mileage politik. untuk rakyat tolak si pemimpin sekian-sekian untuk dia gantikan. itu sahaja. ini bukan soal dakwah islamiyyah atau memperbaiki iman seorang islam yang lain atau sebagainya.

pemimpin Pas yang aku respect ialah ybhgia ustaz harun din. ayatnya berhemah, tegurannya berhikmah. peribadinya lembut. malah aku juga ada ikuti kelasnya tasawwurnya di masjid shah alam beberapa kali. maksudnya aku tiada masalah dengan imej kepimpinan islam.

penutup, cuba fikirkan situasi ini

Baru-baru ini, apabila saya ketengahkan isu pelacuran dan maksiat yang berleluasa di Kota Bharu Bandar Raya Islam, saya dikejutkan dengan jawapan skema yang baru. Jawapannya ialah, apa pelik ada pelacuran di Kelantan, di Mekah pun ada pelacuran juga!

Sekarang saya sedar kenapa Kelantan di panggil Serambi Mekah. Rupanya supaya segala keburukan yang ada di Mekah dapat digunakan untuk membetulkan segala keburukan yang ada di Kelantan.kickdefella

lihat part 2, di sini

Advertisements

2 Responses to “N.AJIS PATUT MALU BERCAKAP SOAL DAULAT ISLAM. Kajian Kesan Daripada Percakapannya Yang Tidak Digambarkan Oleh Perlakuannya”

 1. semoga cepat2 TG Haron Din ambik alih tempat Siputar Alam N.Ajis. Semoga melayu kembali bersatu.

  P/s: Cuba sebutkan satu bangsa yg bila disebut namanya automatik Islam adalah agamanya. Bangsa Arab pun xdpt kurniaan sebegini dari Allah. Bukan nak melebihkan bangsa Melayu dari bangsa arab, cuma nak bersyukur dengan kurniaan Ilahi ini. Siapa x bersyukur nikmat Allah ini (bukan Nik Aziz Nik Mat ye), kufur nikmat namanya.

  Oleh itu,
  x bersyukur = kufur nikmat
  Nik Aziz = ?? (Fikirkanlah sendiri)

  Renung2kanNN dannn selamat beramalll…….

Trackbacks

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: