Kalau Dulu Tiba-Tiba Penyokong Pakatan Jadi Penganalisis Industri Oil & Gas.. Hari Ini Tiba-tiba Mereka Menjadi Pakar Perfileman! Kahkahkah

kalau dulu dikala debat anwar dan shabery chik, semua penyokong pakatan menjadi pakar penganalisis pasaran minyak, pagi petang siang malam cakap minyak. itu salah, ini salah. itu minyak ini minyak. kerajaan bodoh. mahathir bodoh. pak lah bodoh. kahkahkah
hari ini penyokong-penyokong sekongkolan pakatan menjadi pakar video, pakar filem pulak kahkahkah.
bagi aku kemungkinan split scene….kemungkinan DSAI betul dalam scene tu tetapi dua scene yang berbeza dan masa yang berbeza dan orang yang berbeza….reason…
1.kamera tu statik.sapa-sapa yang biasa edit video memang easy kalau buat split scene kalau kamera tu statik..iaitu dua scene di cantum bersama-sama..left and right seamlessly.
2.scene awal kononya DSAI adalah terlalu berlainan dengan DSAI keluar dari bilik air di akhir video…that the reason video dibuat dalam hitam putih supaya color seragam untuk dua-dua scene..sebab kalau scene dalam warna kita boleh lihat dengan jelas perbezaan dua-dua scene.. 

“Jadi pandangan aku…video tersebut kemungkinan memang dirancang dibuat pertama dengan DSAI dalam scene pertama..scene kedua perempuan dan sorang lagi mirip anuar (scene keluar bilik air dan peluk perempuan)…then combine video tu jadi satu…aku ulangi..it is very easy to make the video like this..tak perlu GCI just consumer video editing biasa”

“muka macam Anwar tetapi badan orang lain, ini sah gambar Anwar dimanipulasikan dengan teknik pertindihan “super impose” budak tadika pun boleh jawab itu “super impose” lawak betullah sitolol & co yang membuat video ini”
“aku pun x caye org tu anuar.. tp mengatakan teknik superimpose di gunakan memang x patut.. sebab utk buat superimpose keatas video memang keja sukar.. lainlah klu gambar pegun”

“awal filem…dan akhir filem subjek tak tele…..ketulenan dipertikai….aku dah agak.”

“KALAU PERHATIKAN BETUL2 AMOI TU MACAM TAKUT2 JER! KALAU DAH PELACUR/ BOHSIA DAH TENTU PERANGAI JALANG!”

“KAT DUNIA NI ALLAH SWT JADIKAN 7 ORANG RUPA YANG SAMA! TAPI PERANGAI LAIN2…”

“1) video ini nampak sangat lakonan,  2) pelakon tahu ada perakam video dan arahan Eskay…….dia ada picit2 remote macam nak set rakaman. 3) Perut nya cukup boroi. 3) Muka boleh di make-up untuk nampak seiras bab kata Adi topeng macam dlm cite Mission Impossible. 4) Teknologi sekarang apa sahaja boleh dibuat. 5) Mereka semakin terdesak utk wujudkan pembunuhan karakter.”

“.JIKA SAYA KATAKAN TOPENG YANG MENYERUPAI DATO SRI ANWAR BOLEH DIBUAT ANDA PERCAYA KA TAK? BERAPA SANGAT HARGA TOPENG TU DAN harga NAK MAKE UP JADI DSAI? DAN SATU LAGI KENAPA FILEM INI HITAM PUTIH? SEDANGKAN KITA KAN ZAMAN CANGGIH.. TAKUT JELAS LAH TOPENG TUU….”

“hanya satu camera di-pakai dan satu angle, nak menipu pun tak tamat sekolah, budak tadika pun tahu.”\

“bagaimana muncul bayang2 mereka? pengetahuan asas saya memberitahu pasti ada lampu ataupun flash yg diletakkan dikawasan kamera ini. jikalau lampu meja, pastinya ia diletakkan dibelakang kamera dan masakan individu di dlm video ini tidak sedar kemunculan perakam ini”

“dlm majalah pn byk la ajar cara2 pondan make-up muka model tempatan jd mcm artis hollywood”

kahkahkah kahkahkah kahkahkahkahkahkahkahkahkah

kahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkah

kahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkah

semua pakar filem, pakar video sekelip mata

kahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkah

bodoh

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: