Bar Council Kata Zina Bukan Jenayah, Tak Perlu RCI. Pergi Mamposlah Bar Council Ka Lawyer Ka Bapak Lawywer Ka! Rakyat Mahu Kebenaran! Rakyat Berhak! Bar Cousil Tiada Kuasa Nafikan Hak Rakyat! Bar Counsil Bukan Dilantik Oleh Rakyat! Pergi Mampos Bar Counsil!!

rujuk laporan mi, sini

“If there was a criminal offence, then it should be investigated as such,” – Bar Council president Lim Chee Wee


ah lim

tambahnya lagi,

“Prostitution in itself is not a criminal offence”

inilah susah apabila berpaksikan pakar undang-undang bukan islam. sekarang zina bukan jenayah. dahulu karpal pernah kata yang anwar patut mandi junub selepas main bontot. kacau bilau ini terjadi apabila ruh islam tiada dalam perjuangan sekongkolan pakatan.

kita sangat kesal dengan peguam-peguam yang memanipulasi kepandaian undang-undang, taking advantage of gaps, imperfections dan grey areas of malaysians laws.. twisting them to what they think that is right and fit to their needs.
itu hari apabila peguam ditugaskan siapkan kes dalam 3 minggu, mereka mula menyalak. mereka mengugut akan naikkan yuran guaman sampai 400%.

malah kes sosilawati, seorang peguam dituduh menjadi dalang pembunuhan sosilawati. apabila disiasat peguam itu yang mempunyai 7 tuduhan jenayah sebelumnya. mengikut teorinya, tertuduh yang tahu selok belok undang-undann membunuh mangsa dengan teknik yang tak dapat dikesan buktinya. iaitu dengan membakar mangsa hinggi tinggal abu.

selepas itu barulah terbuka mata rakyat dengan bahayanya peguam. tidak semua peguam boleh dipercaya. selepas itu akhbar ada keluarkan senarai ribuan kes jenayah melibatkan peguam. inilah maksud aku yang mereka pandai undang-undang ini taking taking advantage of gaps, imperfections dan grey areas of malaysians laws.. twisting them to what they think that is right and fit to their needs.

 

berbalik kepada cerita si presiden bar counsil yang mahu pula berpolitik,

He said the police should instead probe if there were any criminal offences being committed by the group that called itself “Datuk T” who admitted to being responsible for showing the sex clip in public. – the mi

sudahlah dikatakan zina tak patut disiasat kerana bukan jenayah.. tak patut buang masa, dan duit untuk siasat. malah datuk T yang mendedahkan bukti zina dicadang patut disiasat. kahkahkah ini lawak

dulu karpal dedah bukti vijendran sesuai.. tapi bukti anwar yang ketua pembangkang, tak sesuai.. dulu anwar sodomi karpal sendiri kata ada bukti. tapi sekarang dimana bukti anwar sodomi? karpal patut kemukakan bukti anwar sodomi!

ini lawak punya peguam. ini muslihat punya peguam. ini bagus punya peguam. pandai dia pusing. haihh. zina tak salah, tapi orang yang kemuka bukti zina yang patut disiasat. ini undang-undang peguam ini yang punya. zina bagus, dedah zina akan disiasat! kahkahkah

ini cerita peguam mau cari makan maa.. berapa anwar bayar? RM1 tak cukup ma.. RM1000 tak cukup ma.. RM100 000 tak cukup ma.. gua mau 400% increase maa!

apa yang patut dilakukan oleh orang yang berfikiran cerdik, matang, adil dan terbuka ialah, sokong suruhanjaya diraja untuk tahu kebenaran kes anwar, sini

Naib Presiden PAS – ‘Saya Sedia Timbangkan Suruhanjaya Diraja’

 

kalau sekongkolan nakkan kafir jadi pemerintah, itu hak kau orang. kalau sekongkolan nak kafir yang terjemahkan undang-undang islam ikut pandangan kafir, itu hak kau orang.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: