Malaysiakini Kata Video Bukan Bukti Kukuh Sabitkan Zina? kahkahkah Alasan Bodoh. Kalau Video Sahaja Memangla Tak Kukuh, BODOH! Sebabtulah Keperluan RCI Adalah Penting! Untuk Cari Bukti Lain.. Video Hanya Bukti Support Untuk Membina Kes!

zina adalah jenayah berat. zina adalah perkara serius. sebabnya, apabila disabitkan kesalahan.. pesalah akan dihukum mati, dengan cara rejaman. seriusnya jenayah zina ini JELAS, apabila hukumannya ialah mati. tidak banyak jenayah dalam islam yang diberi amaran jika dilakukan akan dihukum mati dengan mati. pencuri pun hanya dipotong tangan.

kaedah untuk kelaskan jenayah berat dalam islam ialah dengan melihat ancaman hukuman pada ‘ayat-ayat hukum’ di dalam al-quran. jika diancam dengan neraka, dan mati. itulah jenayah berat.
beratnya jenayah zina dapat dilihat dengan ialah ianya memerlukan sehingga empat saksi..

kita tak kata tak patut akan keperluan empat saksi. ianya sangat penting. video hanyalah untuk support membina kes. kes masih lagi harus dikukuhkan dengan bukti-bukti lain.

mencari empat saksi adalah sesuatu yang sukar. ini kerana apabila anwar nak zina, nak kongkek.. dia akan carik port baeekk punya. dia takkan kongkek kat depan cm atau di stadium melawati atau di depan masjid rusila.

masalah mencari empat saksi jelas memberi impak buruk kepada mangsa rogol juga. ada kes di pakistan.. yang mana seorang gadis membuat repot polis yang dia dirogol. apabila tak mampu mendatangkan empat saksi.. maka mangsa rogol ini dipenjarakan kerana berbohong. masalahnya, orang nak buat jahat ni dia pandai. mana ada orang rogol di depan tv3? cari mampoih?

kita tak kata salah untung datangkan empat saksi.. tapi apabila keadaan tidak mengizinkan untuk mendatangkan empat saksi.. takkan penjenayah dibiarkan terlepas?

Presiden Persatuan Peguam Muslim Malaysia, Zainul Rijal Abu Bakar kata rakaman video boleh digunakan sebagai bahan bukti kes zina untuk pendakwaan di Mahkamah Syariah. dia kata boleh guna. bukan WAJIB guna video SAHAJA. akan disiasat bukti lain. jangan jadi bodola..

kata peguam islam tak nak diterima. kata si kafir presiden bar counsil nak pulak diterima. pulak tu si kafir katakan zina tu bukan kesalahan. lepas ni kalau ada melayu yang zina.. memang geng sekongkolan pakatanlah tu haihhh confirm!

sekarang teknologi ada.. maka jangan jadi bodoh. video dan media rakaman adalah satu bukti untuk menyokong pendakwaan kes. dalam al-quran tak disebut akan kapal terbang. adakah haram menaiki kapal terbang untuk pergi haji? cubalah cari samada kapal terbang dalam alqur-an. walaupun tidak disebut dalam al-quran, YB Datuk Seri N.Ajis tetap menaiki kapal terbang.

tapi tiba kes ini, tak nak terima teknologi pulak. haih.. haramjadd sunggoh! bodoh tu biarlah berpada-pada.. bodoh sendiri janganlah ditunjukkan kepada orang. belajarlah sikit.

ps: untuk menjalankan qazaf.. anwar harus saman datuk t! kenapa anwar takut? saman sajalah! baru boleh jalankan siasatan! siasat.. siasat! anwar harus disiasat!

merujuk laporan bodoh malaysiakini, sini

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: