Apabila Fitnah Lama Dah Kantoi.. Aksi Kongkek, Liwat Terdedah.. dan Gagal Panaskan Rakyat Dengan Fitnah Baru.. JELAS Anwar Jiwa Kacau dan Sekarang Asyik Marah-Marah

dont you ever ask me about the watch.. who are you to ask me?

.

rakyat yang begitu bersemangat setelah anwar keluar dari penjara dan menang 5 negeri.. sekarang menukar arah 360 darjah. mungkin kerena sedar apabila makin banyak bukti-bukti yang bangkitkan reasonable doubt.

rakyat tak mahu perubahan yang mengubah malaysia. rakyat sayang malaysia sekarang.. rakyat masih mahu kenangan 80an dan 90an. rakyat hanya mahu transformasi.. sistem di malaysia tak pernah rosak. sistem malaysia hanyalah kurang sempurna. tak sempurna kerana ianya baru kita bina bersama semenjak 50 tahun lalu. rakyat malaysia bukan pengkritik. selalu melihat gelas separuh penuh. sistem malaysia cuma belum sempurna. rakyat mahu kerajaan lebih komited menyempurnakannya. sempurnakan apa yang kurang sempurna.

.

pembangkang yang canangkan perubahan pula tidak merubah diri sendiri. mereka masih tampil dengan keluarga-keluarga tertentu shaja memegang top pyramid parti. yang memegang pemerintahan parti pulak tak berubah-ubah. dah lebih 30 tahun.. tapi mahu bercakap pasal perubahan..

pembangkang yang mahu cakap soal rasuah dalam kerajaan.. tiba-tiba diri sendiri terpampang dimuka paper disabitkan dengan rasuah. rakyat jelas menolak rasuah sini, dan sini dan kronisme yang sinonim dengan keluarga paklah dan keluarga anwar, kit siang dan karpal singh.

kini angka ahli pembangkang yang keluar parti dah cecah riban-riban puluhan. yang tinggal hanya dua tiga kerat. penyokong muda mereka pulak yang lantang bercakap.. tapi tak keluar mengundi. aku orang muda aku taulah. budak muda yang cakap kuat backing anwar time lepak, bila ditanya pru itu hari ada undi? jawapannya tidak.

ini sifat mereka. hanya pandai bercakap. hanya pandai kutuk. pandai kritik. keluar undi pun malas. di ofis asyik mc. tiap-tiap tahun tak reach kpi. apabila groupwork, konfirm dia ngular. letak nama, time kerja, hilang. malas mau layan orang jenis ni. orang jenis ni dalam kampung ada 2,3 orang. dalam kelas time belajar ada 2,3 orang. dalam ofis ada 2,3 orang. itulah pakatan sentiasa 2,3 kerat. tak pernah lebih.

rujuk sini dan sini

.

.

freedom of speech : anwar bebas kritik kerajaan.. apabila kerajaan nak kritik anwar, itu konspirasi politik.

“tomorrow is the sarawak polls. the timing is perfect. but I want to remind my friends in sarawak… focus on the polls. focus on the leadership in sarawak – anwar

.

ini ayat coverline yang melucukan. ini ayat coverline baik punya. sangat ngam. ngam kalau rakat bodoh la. masalah cerita ni ialah rakyat tak bodoh. untuk undi hari ini.. untuk focus pilihanraya hari ini..rakyat perlu nilai manifesto, track record dan peribadi calon dan parti.

mana boleh pejam-pejam mata. kenyataan raja petra adalah satu piece of puzzle yang penting. its a much bigger konspirasi picture. mensabitkan najib dengan fitnah yang tak berbukti. hanya keraguan yang ditimbulkan. malah rpk sebutkan anwar dan ku li dalam  konpirasi politik jahat.

dalam orang mahu bertanyakan anwar tentang dakwaan ‘konspirasi niat jahat anwar dan ku li untuk assassinate character najib’.. dia tak jawab. malah bertanyakan semula dengan soalan keraguan.

.

.

“This is typical opposition mentality” – raja petra

sesiapa lanyak najib, rosmah, mahathir, bla bla adakah patriot, anugerah tuhan, rakyat malaysia yang setia, kebangkitan semula gandhi campur mother teresa.. itu mentaliti pembangkang.

sesiapa yang kritik pembangkang atau pimpinannya adalah pembelot, takdak pendirian, dah dibeli, paling tadah, bertuankan duit dan macam-macam lagi.

mereka tuduh kerajaan tidak memberi kebebasan bersuara.. kebebasan bersuara pada mereka sudah semestilah kebebasan mengkritik kerajaan. tapi apabila kritik pembangkang.. itu bukan kebebasan bersuara, itu konspirasi politik.

.

.
rpk interview, rujuk sini

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: