Rakyat Sarawak Tanak UBAH! PAKATAN Kekal LOSER. PKR Muncul Sebagai the Biggest LOSER. kahkahkah BARISAN kekal pilihan rakyat Sarawak

.

walau apa pun DAP, PKR atau PAS kata.. hanyalah penyedap hati sendiri kahkahkah team pakatan kalah teruk di sarawak! itu hakikat! itu apa yang terjadi. pakatan harus terima hakikat yang rakyat tolak mereka mentah-mentah. rakyat dah bosan dengan janji janji palsu anwar, dan konco-konco konspirasinya. rakyat dah bosan dengan pembohongannya.

Keputusan keseluruhannya, BN menang 55 kerusi, DAP 12, PKR 3 dan Bebas 1. Pas tiada dalam list pemenang kerana PAS ada pengalah kahkahkah.

.

.

Pakatan lebih dahulu mula kempen secara agreasif di sarawak. kempen dengan tagline ubah. nyata rakyat sarawak taknak ubah. terang-terang rakyat tolak pembangkang. mungkin kerena kempen ubah mereka yang sangat mengelirukan. mereka desak barisan ubah taib mahmud, one man kerana dah lama berpolitik. tetapi mereka sendiri  mempunyai ‘separuh team bola‘ pemimpin yang lagi lama berpolitik berbanding taib.

malah pimpinan diwarisi oleh generasi kedua keluarga-keluarga tertentu. ini sangat mengelirukan. adakah tiada demokrasi dalam DAP? adakah DAP amalkan pimpinan monarki? ini seperti larang orang tikam nombor walau sekali, tapi diri sendiri di depan kaunter, paling depan, tengah beli sepuluh tiket nombor.

.

.

DAP  bangga, seronok kalahkan orang menang pilihanraya kerana berjaya tambah hanya beberapa kerusi. dengan PKR dan PAS tak boleh diharap.. pembangkang hanya mengharapkan DAP untuk menang lagi di sarawak. masalahnya DAP hanya popular kepada rakyat cina kerena konsisten mainkan sentimen kecinaan. kalau pakatan nak menang di sarawak.. mereka kena berdoa lebih banyak tukang urut, pekerja sex dan ayam-ayam cina daripada cina dan filipina dapat status warganegara. kahkahkah

harus diingat, 12 kerusi hanya diperoleh apabila DAP full force di sarawak.. menyebar fitnah, membakar sentimen kecinaan dan sentimen kristian.. semua pimpinan, jentera ada di sana. malah tony pua dan kumpulan DAP lain berada di sarawak selama 15 hari! katanya dalam tweeter. kalau mereka tak full force, atau PRU yg kawasan lebih besar sebabkan jentera terpecah, dan tidak tertumpu, aku tak fikir mereka akan dapat keputusan yang macam ni.

walaupun DAP fullforce, malah dengan bantuan PKR dan PAS.. BARISAN terlalu kuat buat DAP, PKR dan PAS bergabung.

.

apa2 pun. tahniah barisan nasional. tahniah tok jib. tahniah sarawakians, welcome to the club, 1 malaysia.

2 Responses to “Rakyat Sarawak Tanak UBAH! PAKATAN Kekal LOSER. PKR Muncul Sebagai the Biggest LOSER. kahkahkah BARISAN kekal pilihan rakyat Sarawak”

  1. Kah kah kah kah… ingatkan rakyat biasa Malaysia je kene kencing ngan AnWAR OMEGA ni. Rupe2ye wartawan2 seluruh dunia pun dikencingnye hidup2!!!!!

    Anwar berkata, beliau hanya bersedia untuk ‘membincangkan’ mengenai tuduhan dan dakwaan Raja Petra terhadapnya pada Ahad ini.

    “Lusa boleh bincang tentang kepimpinan Anwar. Jangan benarkan sesiapa alih pandangan.

    “Bukan saya nak elak, kalau nak bincang boleh, tapi 17 haribulan. Lepas itu boleh teruskan serangan terhadap Anwar,” katanya sinis.

    Kalau dah kaki kencing tu, dgn sape2 pun tetap dikencing oleh si Dajjal tahap OMEGA ni… yang masih percaya, penyokong yg suke hirup kencingan manusia keparat ni je

    Kah kah kah kah kah kah

Trackbacks

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: