Bagi DAP Yang Hanya Menang 12 Buah Atau 16% Kerusi di Sarawak.. Mengatakan Mewakili Suara Rakyat. Ini Suatu Yang Kelakar. 16% Tidak Melambangkan Rakyat Sarawak Berkongsi Semangat Kecinaan DAP. Hanya 16% Melambangkan Rakyat Menolak Politik Perkauman DAP

ini tokoh politik perkauman sarawak

Kenapa Mesti Melayu Saja Yang Memerintah Sarawak? – Violet YONG

.

apa salah melayu yang dia pertikaikan menjadi pemerintah? tak bolehkan melayu memerintah? tak mampukah melayu memerintah? bodoh sangatkan melayu sampai dia tak senang melayu memerintah?

kalau dikatakan usia, tahap pendidikan, atau pengalaman membuatkan seseorang pemimpin itu tak layak memerintah.. itu boleh diterima. kenapa soalkan melayu memerintah?

.

ini harus diubah! ubah masuk muzium!

adakah cina miskin di malaysia? adakah cina hanya makan nasi dan ikan kering di malaysia? adakah cina hanya tinggal di lombong di malaysia?

.

setahu aku, cina paling banyak hidup di kelas upper class dan upper middle class. mungkin kerana mereka lebih tahu perihal perniagaan daripada kita, atau mungkin tamadun mereka lebih tua 500 tahun daripada kita. bla bla bla

adakah melayu dipertikai menjadi pemerintah kerana kaum melayu paling banyak di kelas miskin dan miskin tegar? adakah kerena kaum melayu kaum rendah?

.

politik perkauman tak harus dilayan!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: