Ada Desakan Hebat Daripada Pembangkang Menentang Email 1Malaysia. Kenapa? Takut Kerajaan Lebih Erat Dengan Rakyat? Elakkan Rakyat Berhubung Direct Dengan Kerajaan?

email 1Malaysia akan diberikan percuma kepada rakyat malaysia berumur 18 tahun keatas.

maka sekonyong-konyonglah group protest 1Malaysia email muncul di facebook. seperti protest menara merdeka, ‘kami protest minum sambil gigit straw’, kami protest sirap limau.

.

.

warga malaysia sangat celik it. sangat peka dengan perkembangan online. malah sekarang website berita online adalah sumber bacaan sangat popular di kala senggang di kalangan warga malaysia. mereka-mereka ini pula sangat vokal apabila online. tukang kritik pula tak kurang banyaknya juga.

apa salahnya berikan email kepada warga malaysia yang buatkan mereka lebih dekat dengan kerajaan. puji dan kritikan boleh diemailkan terus kepada rakyat. malah setiap update dan pemberitahuan, pengumuman kerajaan boleh di emailkan terus. bagi warga malaysia yang sangat sensitif dengan setiap perbuatan kerajaan.. ini adalah satu medium yang sangat berfaedah. ini satu proses yang sihat. untuk membangunkan negara bersama-sama.

kesemua post kritikan/pandangan di facebook and tweeter.. boleh terus emailkan kepada kerejaan jika jujur dalam mahu perbetulkan keadaan. kenapa hanya mahu hero di wall sendiri, kritik yang tiada buahkan hasil positif. jika rakyat fikir buah fikiran mereka bernas dan layak diberi tumpuan.. mereka patut dapat peluang berkomunikasi terus dengan kerajaan.

contohnya, kalau ahli dun atau parlimen tak suarakan pendapat rakyat.. terus shoot email.. suarakan sendiri masalah/concern anda kepada kerajaan. bagaimana itu adalah suatu yang buruk? itu adalah satu measure pembangunan negara yang paling rasional untuk mendekatkan kerajaan dan rakyat.

.

1Malaysia word should be declared haram for pakatan supporters

.

mengapa pembangkang sangat marah dengan email 1Malaysia ni? takut rakyat dekat dengan kerajaan? takut rakyat berkomunikasi terus dengan kerajaan? pembangkang harus lebih jujur dan semangat membangunkan negara. jangan politikkan semua benda. jangan kerana takut orang asyik reply email dengan kerajaan.. takda orang datang ceramah.. dia awal-awal lagi bantah. ini soal pembangunan negara.

.

bagi aku ini adlah satu pendekatan kerajaan dalam mahu membina sebuah negera dengan acuan kita sendiri tampa menolak pandangan rakyat.. dimana pendapat rakyat diambil kira.

.

One Trackback to “Ada Desakan Hebat Daripada Pembangkang Menentang Email 1Malaysia. Kenapa? Takut Kerajaan Lebih Erat Dengan Rakyat? Elakkan Rakyat Berhubung Direct Dengan Kerajaan?”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: