Guan Eng Advise Najib Buat Wifi Daripada Buat Email. We Didnt Vote You As PM lah apek! Lu Bole Simpan Lu Punya Advise!

pembaziran RM50 juta.. guan eng advise to wifi instead.

im amused by guan eng’s advise to najib. first of all, duit is not kerajaan’s monay.. bukan kerajaan guna duit rakyat. jadi tak ada isu pembaziran.. atau redirect RM50 juta kepada wifi atau sabung ayam atau langgan amoi siam.. guan eng points out his own ignorance. his main point isnt a point at all. he has to be sure of his facts before making public statements.

.

.

public rejection

the public will reject the email out of privacy and security concerns, –  DAP secretary-general, guan eng

dia kata public akan reject.. kahkahkah siapa dia nak cakap pasal public? adakah dia mewakili suara public? kahkahkah ini sangat menggelikan hati. guan eng harus pijak di bumi yang nyata. apa statistik dia pakai untuk katakan dia mewakili suara rakyat? dengan 13 kerusi daripada 71 kerusi? itu bukan suara rakyat.. itu suara 2, 3 kerat penyokong sendiri.

mungkin guan eng selalu tidur siang.. mimpi hidup di alam syok sendiri kahkahkah jangan jadi bodoh.. kalau dia ‘agak’ public akan tolak itu lain cerita.. tapi kalau sebegitu pun..  elok dia simpan saja dia punya ‘agak’ untuk budak-budak dia sendiri. rakyat tak kebuloq pun nak dengar dia punya ‘agak’.

.

no 1. security, privacy issue: big brother is watching

rata-rata rakyat dah arif tentang email. paling tak pun, antara 18 tahun hingga 40 tahun. soal isu itu tak ada masalah.. big brother ka small brader ka taiko ka.. kalau tak confident.. jgn buat tranksaksi bank atau pembelian online melalui email ini. email ni gunakan untuk berhubung dengan kerajaan. ataupun kegunaan sosial.

tapi guan eng yang takut semacam soal privacy terkantoi sangat aku heran. kahkahkah setahu aku.. jenis orang takut lebih ni yang ada banyak benda tak kena. kahkahkah ada la tu dia nak sembunyi.. kalau video kongkek dengan amoi siam.. video liwat setiausaha politik sendiri.. jangan la upload dalam email.. orang bodoh saja buat macam tu.. rakyat sendiri tahu jaga privacy masing-masing.. kalau agak  sesuatu text atau gambar, video itu sangat privacy.. jangan upload it at first place.

rakyat is better than that. guan eng jangan ingat semua orang macam bapak dia.. ada mummy foo. bukan semua orang ada mistress. lu punya bisness lu punya la.. dont tarnish other ppl with the same brush la apek. lu jangan ingat kalau bapak lu ada mummy foo.. semua orang pon ada own version mummy of mummy foo. jangan ingat kalau anwar ada kongkek amoi siam.. semua orang pun ada kongkek.. kahkahkah otak jangan sempit apek

.

no 2. people can get free email

free mail is free email. apa nak kecoh. sekarang pun seorang pengguna online miliki 2,3 akaun email kalau tak akaun  5,6 bagi yang lagi canggih dan aktif. yang free.. free lah. itu kebebasan untuk memilih. yang @1Malaysia, hanya boleh di dapati oleh rakyat malaysia. unik dan ekslusif.

bagi aku rakyat akan berbangga menggunakan email 1malaysia. it has sense of belongingness.. tengok email dah tau orang mana.. patriotik.. nasionalis.. ini champion punya.. tada juwai punya. mana nak cari @1malaysia.com?

kepada guan eng, boleh simpan lu punya advise. unfortunately, its not guan eng’s call. simply because he’s not elected prime minister. we not voting u as our PM. so fuck off, dude. we want our 1malaysia email because we love malaysia..

.

rumusan

guan eng cuma takut rakyat lagi dekat dengan brand ‘1malaysia’. simple as that. dia takut rakyat akan terasa belong to ‘1malaysia’.  lagi paling pedih kalau.. penyokong sendiri pulak send email kepadanya guna email @1malaysia.com. atau namanya sendiri guaneng@1malaysia.com? kahkahkah itu yang dia marah sebenarnya.

bagi aku kalau guan eng menyalak sampai macam ni.. i know kerajaan is doing the right thing. i cant wait to have my own 1malaysia email. orang first aku nak email guan eng! kahkahkah 1malaysia for all.

.

.

email untuk hubungan direct rakyat suarakan expression/ ideas/concerns kepada kerajaan. sini email penting untuk pembangunan sebuah negara sini  lim nafikan hak wifi rakyat penang sini

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: