ISU FELDA : Bapa Masih Hidup Anak Berebut Tanah. PRU 13 Belum Start.. Pakatan Dah Start Rasuah

pakatan sekali lagi bangkitkan isu felda. selepas dibuktikan pernah memfitnah felda. memburukkan nama felda. mungkin mereka tahu yang felda merupakan idea yang bernas. malah daripada beberapa ladang kecil.. kini merupakan satu glc yang besar. malah merupakan major kelapa sawit producer di malaysia.

rasuah secara terbuka pembangkang.. undi gwa.. dapat tanah. deal or no deal?

di sini boleh nampak jalan short cut  pembangkang. daripada mahu muncul dengan idea sendiri bagaimana mahu majukan ekonomi peladang.. idea buatkan satu konglomerat melayu.. idea buatkan satu syarikat besar di suatu-suatu industri. tapi mereka dengan mudah mahu muncul sebagai hero.. yang pemberi tanah kepada golongan muda.siapa tak mahu tanah betul?

ini skim memang orang suka. ini skim cerdik. ini skim belit. ini skim cepat kaya. ini skim.. boleh kaya. kahkahkah siapa tak nak.. memang gila. kahkahkah kos tak ada.. apa yang rugi, betul?

.

anak press conference

100 hari pakatan ambil alih puterajaya.. bubar felda. tanah 367,000 hektar milik Felda akan diagihkan kepada 79,000 anak-anak generasi kedua.- anak

.

seratus hari masuk puterajaya.. ingat nak cari jalan nak buat syarikat melayu besar.. rupanya nak bubar syarikat yang sedia ada.. kahkahkah ini kerja senang! tak usah 100 hari. setengah hari pon boleh. mana ketua cabang? mana ketua amk? mana ajk pusat? ambik ic kita bedak-bedak tanah.. selit-selit celah anak-anak. kahkahkah ini cara mau kaya! kahkah ini skim cepat kaya! otak putar belit! kahkahkah ini otak jijik pakatan! kahkahkah

.

“Jika kita beri 10 ekar setiap orang, sekitar 79,000 orang akan dapat. tapi kalau lima ekar setiap orang.. lebih ramai dapat” 

jumlah dapat tak pasti.. memanglah tak pasti.. kerana ini bukanlah rancangan sebenar. tak ada rancangan pun. ini adalah cara baru rasuah. undi pakatan.. nanti anak dapat tanah. ini baek punya rasuah. rakyat tak bodoh. tapi cara pakatan bodoh-bodohkan rakyat sangat biadap. mempermainkan harapan anak muda.

.

cara lebih bermaruah ialah buatkan rancangan macam mana nakkan anak-anak muda ini majukan ekonomi mereka. tanah bapa mereka.. bagaimana nak utilisekan.. bukan bagaimana nak dipecah-pecahkan. ini niat jahat yang tak bermaruah.

.

bila anwar nak balik jawab soalan konspirasi politik anwar-ku li aa? penat dah tunggu dia nak tunai janji ni. cibai penipu kuat anwar. tak padan gay. haramjad!

Tags: , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: