CINA HASILKAN HAMPIR 80% PIMPINAN TERTINGGI DAP NASIONAL. HANYA BERTANDING DI KAWASAN MAJORITI CINA. JELAS KECINAAN!

nik aziz mahu aturkan plan memajukan penyokong DAP? air di kelantan pun tercungap-cungap nak settle. DAP nak bantu selesai isu air bersih kelantan? jangan haraplah. baik bantu kuan yew isu air malaysia ke singapura.

ratio india. 5:1 … setiap lima ekor cina. satu baru boleh seketul india diletakkan. ratio melayu dalam pimpinan cina DAP… 12: 1.. dalam 12 ekor cina, baru boleh diletakkan seketul melayu. melayu satu entiti rare yang susah dijumpai dalam DAP. malah boleh dibuat currency pon. sama seperti emas, perak.

chinese 24.. malay 2…. indian 5… ini figura pimpinan tertinggi dap nasional. angka ini hanya untuk sokong ayat tun mahathir

.

tun mahathir kata, sini,barisan nasional ada perwakilan daripada semua bangsa. barisan berkongsi kuasa di dalam kerajaan. semua ni tak dipeduli oleh orang sekarang. selama 50 tahun barisan telah bawa kemakmuran/prosperity kepada semua rakyat dari pelbagai bangsa. dengan cina dapat bahagian yang paling banyak. ini kerena skil dan kebolehan mereka.

aku tak pertikai kebolehan dan skil perniagaan cina. ini kerena mereka telah 500 tahun bertamadun lebih daripada kita. sewaktu tiba di tanah melayu.. tak hairanlah mereka lebih kompetitif kerena mereka miliki kelebihan dari segi pengalaman dan skil dan pendedahan. masyarakat melayu dan india sangat terkebelakang.

.

only the blind dan the bigoted yang gagal untuk nampak semua kejayaan barisan yang berbilang bangsa ini dan perkongsian kuasa kerajaan yang telah menjadikan malaysia sekarang.

malah pembangkang juga sedar akan kesilapan mereka dalam semangat perkauman telah meniru idea barisan dengan bergabung menjadi pakatan. tapi setakat ni, mereka hanya boleh bekerjasama semasa pilihanraya sahaja. sekarang mereka tak bertanding sesama sendiri. tapi setiap parti masih punyai perkauman. masing-masing concern parti sendiri sahaja apabila pilihanraya tamat.

.

ambil pilihanraya sarawak. hanya DAP yang bersuara tentang kemenangan mereka. galak mencanang. celebrate asing-asing. celebration tidak disambut oleh PAS, PKR. press conference pon asing-asing. malah ketua pembangkang pula tidak kelihatan meraikan DAP. mungkin kerana partinya kalah. dia seperti tak dapat terima kekalahan partinya maka tak nak peduli pencapaian DAP.

lepas pilihanraya.. masing-masing dengan negeri masing-masing. setakat mana pakatan ini? dalam tangani isu air bersih pun tak sekata. sependapat. sini. adakah ini sahaja yang mampu mereka buat? ini soal keperluan rakyat paling basic. belum masuk pembangunan insan, infrastruktur, pasaran, ekonomi bla bla bla.

kalau tipical barisan.. najib /muhyiddin akan angkat tangan si pemenang tak kira bangsa. dan semua pari komponen akan pakai baju yang sama di bawah satu bendera. yang menampakkan kesatuan hati. celebration disambut oleh semua wakil daripada parti komponen yang hadir.

.

.

lagi isu kecinaan jelas. DAP agungkan dan masih china dan singapura. dimana kesetiaan cina DAP ini? sehingga bina kampung hakka yang agungkan sun yat sen dan lee kuan yew di penang? sehingga muziumkan bekas ofis sementara sun yat sen di penang. apa pentingnya sun yat sen kepada malaysia? tentunya tidak. tapi kenapa guna duit rakyat malaysia untuk agungkan orang cina china ini? baca sini
.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: