Utusan Juga Punyai Hak Kebebasan Bersuara Sama Seperti Malaysiakini dan Harakah!

apek pengkangkang patut lebih adil dalam kasi hantam media-media selain media pro pengkangkang. apek dinasihatkan supaya lebih adil dan tidak mendiskriminasi.

apek juga ingin diingatkan bahawa kebebasan media bukanlah hanya boleh dibolot oleh para sekongkolan pengkangkang. akhbar utusan juga punya hak bersuara. apek jangan ingat apek saja boleh cakap.. lu ingat tanah ni lu punya bapak punya ka?

apek pengkangkang

macam-macam pulak kempen dicanangkan — oleh apek atau bukan apek, untuk tutup suara utusan. macam-macam gerakan. macam-macam kempen.

apek tidak harus lupa yang utusan juga punya hak untuk bersuara. utusan adalah suara wakil bagi majoriti masyarakat melayu.

mengapa diskriminasi suara melayu? mengapa suara melayu tidak diberi hak? dimanakah ‘soul’ enakmen kebebasan bersuara yang dicanangkan PKR, DAP, PAS?

inilah rintangan yang harus dihadapi oleh wartawan utusan.. dalam menyuarakan suara-suara orang melayu. di zaman serba bebas ini, utusan sepatutnya diberikan ruang untuk bebas bersuara.. apek-apek haruslah respect dengan apa yang utusan mahu suarakan sebagaimana orang melayu memberi laluan kepada media-media alternatif yang pro-pengkangkang.

.

HIDUP UTUSAN, HIDUP 1MELAYU 1BUMIPUTERA

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: