Isu Mubahalah Jadi Semakin Lawak. Fatwa TERDESAK Persatuan Peguam Syarie : Sumpah Atas Nama Allah, Bukan Ajaran Islam GEMPAR!! habis islam agama siapa?

isu mubahalah jadi semakin lawak.. kahkahkah banyak raja lawak timbul sekarang ni. PKR terdesak, hilang oksigen untuk pertahankan kredibiliti anugerah tuhan mereka.. tuhan mana tak tau lah. tuhan kerajaan langit kot. kahkahkah kredibiliti aljuburi sekarang sangat tercalar setelah tidak berani menyahut cabaran sumpah dengan nama Allah.

mungkin eskay harus kurangkan level sikit kalau nak aljuburi turut bersumpah.. sumpah atas nama jembalang tanah ka jin pakai toncet ka semanat bukit ka mungkin baru kena dengan aljuburi! kahkahkah

TERDESAK

wakil persatuan

PKR panggil ramai badan itu ini untuk sangkal figura dalam video itu bukan aljuburi the sex machine. ramai jugak badan dipanggil untuk sangkal keperluan mubahalah. kahkahkah

yang kes deny figura dalam video bukan aljuburi. ini kes pelik kepada sesiapa yang tampil buat penafian ini tiada kredibiliti untuk dicagar. patut panggil lah pakar video. atau orang yang pernah tengok konek aljuburi atau senang kata yang pernah kena kongkek dengan aljuburi. yang lain-lain tu atas dasar apa mereka sangkal?

pendapat mereka sama saja macam rakyat lain. rakyat tak perlu endorser untuk buat keputusan. rakyat dah tau itu anwar dan terbukti protes video zina dianjurkan oleh AMK di masjid negara gagal!

yang dipanggil untuk sangkal keperluan mubahalah pun banyak. ini yang lawaknya. kahkahkah segala jenis persatuan pun kena panggil. segala macam hujah dikeluarkan untuk sokong aljuburi tak perlu mubahalah. semua orang tanak aljuburi sebut nama Allah. maka aku hairan kahkahkah

.

bersumpah dilakukan oleh eskay untuk bersih namanya setelah dikatakan berniat jahat. maka dia lakukan nak bersih nama. anwar yang bersungguh-sungguh tanak sebut nama tuhannya, untuk tujuan bersih namanya sangat menghairankan aku. kahkahkah ini simple saja. kalau tak digunakan untuk kes jenayah pun, kalau tiada dalam undang-undang pun..tak disebutkan dalam kitab ka.. apa ka

adakah haram sumpah atas nama Allah?

adakah persatuan-persatuan islam ini mahu katakan haram sebut nama Allah?

adakah hilang akidah sebut nama Allah?

.

aku hairan sesetengah orang yang mahu spinkan hukum hakam islam untuk cita-cita politik aljuburi jadi perdana menteri malaysia ke lapan? aku sedih dan takut mereka-mereka  ini begitu bersungguh-sungguh mahu spinkan hukum islam hingga tahap ini. mereka bercakap tak fikirkan apa mesej yang mereka sampaikan secara tak lansung kepada rakyat.

adakah haram/hilang akidah sebut nama Allah?

jadi mengapa halang aljuburi sumpah? sumpah sajalah untuk bersih nama. memanglah tak boleh pakai di court. memanglah kalau sumpah case tetap tak terbukti salah/betul lagi. janganlah bengong sangat. ini cuma nak bersih nama daripada difitnah rakyat. nyata strategi aljuburi tanak bersumpah telah backfired. protes video lucah anjuran AMK telah gagal. sama sekali. sumber

.

kepada sesiapa yang mahu memilikperibadikan agama islam kerena dia baca kitab lebih daripada orang lain.. hentikanlah. berdosabesar tu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: