AZIZ BARI – KEWAJIPAN PM MUSLIM ADALAH BERTENTANGAN DENGAN PERLEMBAGAAN

.
hujah si haramjad ni – perlembagaan tidak menetapkan seorang perdana menteri muslim utk memerintah kerajaan, dan mana-mana penetapan syarat sebegitu adalah bertentangan dengan undang-undang kesaksamaan malaysia. sumber

sekarang lantang pula suara ini memekak. siapa yang pernah sokong orang ini sebelum ini? a law expert? ptuih!


TAHNIAH PAS! TAHNIAH DALAM MENYOKONG MEMBINA NEGARA KAFIR MALAYSIA. MOGA PAS CEPAT BERKUBUR DAN UMAT KEMBALI BERSATU.

tuan ibrahim tuan man muncul orang melayu pertama pertahan ‘projek negara kafir’ DAP. tahniah tuan ibrahim. orang pertama yang memberi ruang kepada rakyat melayu muslim lain untuk juga pertahan DAP. dosa puak-puak ni lu tanggung!

.

nampaknya isu ini, secara tak sengaja telah memberi platform kepada interfaith commission utk buat public statement. sumber

.

Advertisements

2 Comments to “AZIZ BARI – KEWAJIPAN PM MUSLIM ADALAH BERTENTANGAN DENGAN PERLEMBAGAAN”

 1. Hai orang yang bakal munafik, dengar lah…

  Kita tahu betapa pandai dan bijak nya seorang Prof bernama Aziz Biri-biri yang mengaku terlalu maihr dalam ilmu perlembagaan Malaysia hinggakan setiap apa sahaj langkah yang dianmil oleh puak-puak bukan Islam dan pro liberalisma betul belaka.

  Jika sekiranya beliau terlalu pandai, bantu lah kerajaan, bantu lah umat islam tak kira apa sahaja pakain parti mereka sekurang-kurangnya atas nama negara Malaysia yang bertunjang Melayu dan Islam, jika ada perkara yang menyentuh kekurangan yang boleh mengekal Kerajaan Islam di bumi ini.. bantu lah … jangan kerana taksub dan percaya undang-undang yang dibuat oleh manusai adalah benar belaka dan tiada rasa cacat cela berbandingkan undang-undang Islam yang diperturunkan melalui kitab ALQuran.

  Insaf lah wahai Aziz Biri-Biri, jangan lah dibukakan sebarnag ruang yang membolehkan bukan Islam mencerca kaum Islam terutamanya sistem pemerintahan yang diiktirafkan sebagai negara Islam. Tak rugi kita menaungi islam , tak rugi kita menghayati kita mengkritik dan membetulkan pemimpin Islam tetapi biar ada caranya.

  Gnakan kepakran dan ilmu untuk mempertahankan Islam walaupun kita tidak suka cara pemerintahan kita yang terlalu mendominankan kaum tertentu sahaja.

  Bukan salah TAR, bapa kemedekaan, bukan kehendakan Tun Tan Siew Sin juga bukan juga kemahuan Tn SRi VS manikasangam bahawa merdeka perlu benaung dalam satu perikatan. Jika ditanya Dato Onn, Yap Ah Loy dan beberapa pemimpin lain semua nya mahu Merdeka dan menjadi pemimpin yang hanya mewakili kaum mereka sahaja tetapi kuasa Allah penetu segala nya.

  Imbas lah kembali apa terjadi pada Islam , bapa dan keluarga Aziz Biri-Biri sendiri jika parti Komunis yang berjaya memerintah PTM sebelum Merdeka dan jika merdeka adakah mereka itu bersama Islam.

  Sedar .. gunakan kebijaksanaan dan fikiran demi mempertabatkan Islam walau kata perlembagaan itu benar kerana mungkin pengubal Perlembagaan dulu tidak sebijak Aziz Biri-Biri tetapi seharusnya kita berterima kasih dengan perlembagaan yang ada.

 2. pembangkang melayu dh jd murtad, nk wat camna lagi dh depa syok jd murtad..mnkin sbb dpt amoi pree dr DAP kot…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: