GEMPAR! PAS Ikrar Sedia Pertahan Kafir Harbi DAP Hingga Akhir Hayat!

aku sebagai saudara seislam, kesal dengan tindakan PAS yang pertahan DAP tanpa usul siasat. kesediaan mereka pertahan DAP tanpa usul periksa ini jelas menunjukkan mereka tidak kisahkan agama, hanya mahu politikkan agama. PAS harus lebih terbuka kepada keputusan siasatan polis, jika betul concern tentang isu murtad dan projek negara kafir DAP.

perkara ini bukanlah soal ikan bilis. ini hal murtad besar-besaran. mereka harus berikan sokongan kepada polis jika mahu melihat kebenaran. jika awal-awal lagi ditolak, itu lah tindakan kurang cerdik malah tindakan tak waras.

ini bukanlah isu politik. maka PAS diingatkan jangan terlalu bermain politik hingga memandang remeh isu islam yang maha besar ini.

.

PAS yang pada awal 2000 sangat popular dengan topik murtad, tiba-tiba kali ini, menolak kemungkinan ini dalam tempoh 24 jam sahaja. adakah betul mereka tahu yang kumpulan kristian itu tidak punyai agenda sedemikian? yang jelasnya mereka tak tahu kepala-ekor pun. itu jelas kerana si pekak wal bengap tuan ibrahim menolak kemungkinan berlaku ‘projek negara kafir’ dengan alasan bukti gambar itu kabur.

adakah dia mahu mesyisat lebih lanjut? tidak. tapi gambar itu jelas atau tidak, menunjukkan sekumpulan orang berada dalam bulatan, memegang tangan masing-masing. ia menyokong usul yang mereka ini sedang berikrar sumpah untuk mereliasasikan negara kafir.

dengan gambar itu cukup membuktikan sekumpulan paderi, berada dalam satu majlis dan memegang tangan masing-masing. betul atau tak tuduhan keatas mereka tentang negara kafir, haruslah diberi ruang kepada polis untuk siasat. pihak lain hendaklah tidak mengeluarkan kenyataan public dan apa-apa protes sehingga siasatan selesai.

.

tindakan sambilewa, tak ambil pusing, tak sensitif PAS, memberikab mesej mengelirukan. pada awal tahun 2000, PAS sangat rancak mencanangkan kononnya angka statistik murtad. mereka menyalahkan kerajaan. tapi apabila mempunyai kapasiti untuk bertindak dan mengawal keadaan.. mereka memilih untuk berpolitik dan tidak berbuat apa-apa. malah lebih menyedihkan lagi, menyangkal usul itu dalam rangka hanya 24 jam sahaja.

gambar hiasan

PAS jelas hanya tahu bercakap, dan tidak berani mempertahankan islam dibumi sendiri. jika dengan PAS terkubur akan dapat menyatukan umat islam di malaysia ini, aku doakan PAS cepat terkubur dan melayu dan muslim kembali bersatu.

.

*perlu juga diingat golongan extremist kristian ini bukanlah semua kristian. banyak lagi kristian yang mahu hidup aman dan respect hak masing-masing dan menghormati perlembagaan tanah melayu ini.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: