GEMPAR! hadi awang tempelak siapa dedah isu murtad sebagai tidak beramanah!

“hiruk-pikuk yang dilemparkan oleh media tertentu bertujuan untuk membakar semangat rakyat terutama dikalangan orang melayu beragama Islam, bahawa Malaysia akan menuju kearah negara kristian adalah suatu pemberitaan yang sangat tidak beramanah,” – Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang

sumber

tahniah kepada pendedahan bigdog, myanger dan utusan, semakin ramai penceramah-penceramah bebas mula mengenengahkan kajian masing-masing mengenai isu murtad dan dakyah jahat kristian yang mahu menghasut umat islam untuk meninggalkan iman kepada Allah.

perkembangan ini bagus untuk menyedarkan umat islam dalam menangkis dan berjaga-jaga akan ancaman dakyah ini. ini kerena sekarang mereka semakin sistematik dan terancang.

tetapi, PAS sekarang tampil dengan pendekatan yang berbeza. tidak seperti pendakwah bebas islam yang mahu berjaga-jaga, PAS menolak terus kebarangkalian isu murtad dan projek negara kafir DAP.

malah lebih menghairankan dan mengelirukan.. PAS berkata pendedahan itu adalah perbuatan tidak amanah. dimanakah PAS letak kepala hotak mereka? tidakkah mereka merasa sensitif apabila agama islam diancam rancangan jahat kafir harbi?

kenyataan hadi awang ini sama seperti kenyataan pkr berkenaan isu video zina anwar. yang mana kredibiliti pendedah dihentam. isu yang didedah tidak diendahkan.

jangan sampai meggi dah kembang baru terhegeh-hegeh nak letak perencah.. dah terlambat.

Advertisements
Tags: , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: