PAS cuci tangan isu murtad dan negara kafir. tanak masuk campur. cumanya kalau ada kes murtad, salahkan UMNO

“isu ini bukan isu PAS atau pendirian PAS, tetapi tidak ada disebut dalam perbincangan paderi bahawa orang kristian akan jadi perdana menteri. Tak ada pun” – mahfuz

dengan berkata isu ini bukan isu PAS atau pendirian PAS, adakah mahfuz mahu katakan isu usaha kristian memurtadkan umat islam malaysia dan projek negara kafir DAP sebagai bukan isu dalam PAS? adakah PAS tidak lagi berpendirian islam?

nampaknya PAS mahu terus taat setia kepada DAP walaupun islam terancam. PAS kini bertungkus lumus untuk DAP. itu memetik kata tun mahathir. bagi aku ia jelas ditunjuk dalam kes zina elizabeth wong dan berkelakuan tidak bermoral. PAS tetap sokong eli wong hingga sebegitu rupa.

padanlah kes tangkap basah mat sabu, dan kes liwat dan zina anwar pun PAS tolak tepi demi mencapai kestabilan cita-cita politik mereka.

tapi isu murtad dan negara islam kali ini menunjukkan PAS sudah melampaui batas. mahfuz mahu terus berpolitik dan mahu playsafe dengan cuci tangan dan tak berfikir panjang dengan hanya mengusulkan tak mungkin kristian jadi agama rasmi.

malah tindakan utusan mendedahkan kemungkinan wujud gerakan memurtadkan umat islam, dibidas sebagai perkauman. lagi melampau apabila mahfuz berkata pendedahan utusan juga disifatkan sebagai mengundang keadaan tak harmoni.

“(Saya minta) Hishammuddin gantung (permit) Utusan Malaysia sebagai menunjukkan (tindakan) serius (kerajaan) kerana perkara-perkara yang dilaporkan sangat mengundang keadaaan yang tidak harmoni”

dengan ini jelas PAS sanggup melihat umat islam murtad daripada melihat cina DAP dan kristian hidup tidak harmoni. ‘TAHNIAH PAS’

lagi sekali PAS menggunakan formula maksum pakatan. yang mana sebarang tuduhan terhadap ahli pakatan adalah sememangnya tak betul. yang salahnya ialah orang yang mendedahkan.

baik isu saiful bukhari, isu datuk t dan utusan juga. tuduhan tak penting.. tapi kalau daripada tuduhan itu, ahli pakatan akan disalahkan, maka itu adalah konspirasi politik dan politik kotor.

.

sumber mkini, mkini

.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: