Laporan Polis Razali: DAP’s CREDIBILITY AT STAKE. DAP ugut saman ahlinya sendiri jika laporkan kejadian sebenar perjumpaan DAP/Kristian

jumaat lalu, seorang ahli DAP — razali abdul rahman — dah buat laporan polis. juga seorang ahli DAP, razali turut berada dalam majlis kristian anjuran DAP.

laporannya bertujuan memberi lebih maklumat kepada pihak polis. DAP yang tak puas hati dek kerena tak tahu apa isi kandungan maklumat laporan yang diberikan razali kepada polis.

lalu DAP cabar razali untuk dedahkan isi kandungan laporannya. ahli parliman jeluton dan juga penganjur mahlis tertutup kristian itu — jeff ooi — berkata DAP hanya beri tempoh 24 jam kepada razali untuk dedahkan isi kandungan laporan polisnya sebelum DAP boleh menentukan tindakan undang-undang susulan. sumber

kahkahkah

.

DAP tak tau isi laporan pon. mengapa perlu pertikai ketelusan ahli sendiri? kenapa dah siap-siap nak ambil tindakan undang-undang kepada ahli sendiri?

maksudnya senang, laporan itu sepatutnya berisi laporan perjumpaan itu. itu standard. jika isi laporan masih belum diketahui, tapi DAP dah kelam kabut. maksudnya DAP takut dengan laporan perjumpaan itu.

maka dengan mengambil logik di sini, DAP akan ambil tindakan undang-undang terhadap ahlinya sendiri jika laporkan maklumat sebenar perjumpaan tersebut?

haramjad apakah ini?

tapi razali tetap tanak dedahkan. katanya taknak ganggu siasatan.

kahkahkah

.

belum apa-apahal, ooi kata kemungkinan razali ‘dipaksa’ untuk membuat laporan. dia juga cuba merendahkan kredibiliti razali dengan berkata razali tidak patut berada disitu,

“ia adalah program tertutup, lagi satu bagaimana seorang beragama Islam boleh berada dalam pertemuan itu dan ia perlu ditanyakan kepada Mohamed Razali,”

kahkahkah dia juga ahli DAP. itu majlis anjuran DAP. apa nak hairan? bukan anjuran pihak gereja pun. buat-buat lupa pulak dah apek ni kahkahkah apa cerita seorang amoi berada dalam majlis BTN?

ooi berkata dedahkan Razali  yang membuat laporan polis itu semalam dipujuk oleh saudaranya yang bekerja sebagai polis cawangan khas yang memantau kegiatan politik di kawasan Jelutong. ooi cuba guna kaitan ini untuk rendahkan kredibiliti razali dan polis.

.

DAP is practicing new kind of democray. kahkahkah this is new breed of democracy. ini demokrasi taik kucin. kahkahkah

One Trackback to “Laporan Polis Razali: DAP’s CREDIBILITY AT STAKE. DAP ugut saman ahlinya sendiri jika laporkan kejadian sebenar perjumpaan DAP/Kristian”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: