GEMPAR! Penyokong Aljuburi di Mahkamah Dibayar RM50 Untuk Buat Kecoh? kahkahkah Kononnya Masih Ada Sokongan?

sumber: gap, klpos, blog2politik, dukeofumno

.

lebih kurang 200 penyokong aljuburi berada di persekitaran mahkamah pagi semalam. keberadaan mereka ini mencemarkan imej institusi kehakiman negara. perlakuan aksi zoo mereka telah menjatuhkan imej intelektual warga negara malaysia.

adakah jumlah 200 orang ini mempamerkan peribadi 28 juta rakyat malaysia yang lain? bagaimanapun aljuburi hanya boleh berpuas hati dengan jumlah ini, walaupun diharapnya 10 000 macam jumlah crowd pada kes sodomi I. penyokong dah lari, sahabat dah lari, lawyer dah lari.

.
yang tinggal hanyalah penyokong berbayar RM50 untuk bersorak. hamba-hamba rasuah ini dikatakan tak ada kerja. tak ada pendidikan. yang ada cuma RM50, upah jerit. dalam al-quran disebut ‘keldai’. sumber kita tak tahu budaya bayar-bayar penyokong ni. disebabkan aljuburi yang suggest. mungkin itulah harga yang dibayarnya kepada keldai-keldai ini.

sekumpulan keldai aljuburi ini hanya berkeliaran di luar mahkamah. sebab polis kenakan sekatan. ada seekor keldai menuntut polis menghentikan sekatan itu dan mendakwa sebagai pembayar cukar, rakyat berhak masuk ke kawasan berkenaan dengan bebas. dia ingat dengan gertak budaya samseng ala munafiquun, polis takut?

.

Sementara itu, polis menahan seekor keldai yang membawa tukul besi di perkarangan mahkamah tersebut.

ada addegan baling botol

ada pulak lelaki yang cuba menyamar sebagai pak guard. keldai berpakaian seragam pengawal keselamatan itu juga ditahan polis. motifnya tidak diketahui tapi jelas mukanya frust sebab kantoi.

tak tau apa jadi, tapi boleh tercabut galang penghadang di tangga mahkamah.

.

sekumpulan keldai-keldai ini juga sempat pula bersarapan nasi lemak yang berbungkuskan akhbar Utusan Malaysia. sedap kata mereka. jualan akhbar utusan melonjak naik pagi itu.

.

akhbar penipu harakah pula dibeli untuk lapik bontot sebagai tanda protes terhadap berita yang tidak ber-iq. dan tak jana minda.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: