Aljuburi, PR Terus Persenda Suara Rakyat. Pakatan Pengkangkang Merisikokan Sokongan 2-3 Kerat Penyokong Mereka

pakatan rakyat pimpinan anwar aljuburi tidak perlu tunggu hingga menakluki putrajaya untuk merampas tanah rakyat. mereka dah mula praktiskan kuasa merampas tanah rakyat dan memusnahkan rumah, tempat tinggal rakyat.

ini jelas perbuatan mempersendakan rakyat apabila mereka kononnya melabelkan diri mereka sebagai pejuang rakyat, apabila mereka sendiri yang menindas dan berlaku zalim terhadap rakyat.

.

ladang rakyat, kelantan

.

pada may 16, lebih 1000 orang berpakaian merah berdemonstrasi secara aman, bantah pelaksanaan ladang rakyat di pusat pentadbiran kerajaan PAS Kelantan di kota darulnaim. sumber

lebih 500 ratus orang pendudukan orang asli daripada 40 kampung di hulu kelantan berdemonstrasi di pejabat tanah dan jajahan gua musang. ia bertujuan membantah projek landang rakyat yang mereka dakwa akibatkan mereka hilang punca pendapatan. juga lihat sini

.

kg sg kerandang, hulu selangor

.

lebih 150 orang penduduk akan hilang tempat tinggal apabila kampung mereka, kampung sungai kerandang di hulu selangor di perintahkan diroboh oleh kerajaan selangor.

pada PRU 12, PKR berjanji mahu berikan mereka geran jika berjaya tubuhkan kerajaan negeri. kini setelah menang, kerajaan selangor menghantar jentolak untuk meranapkan rumah-rumah mereka.

.

“Tengoklah tangisan dan rintihan rakyat Selangor hari ini di Kg Sg Kerandang, mereka yang kata sayangkan rakyat, nak merakyatkan negeri ini namun tindakan dan sikap kerajaan negeri ternyata tidak menyebelahi rakyat sebaliknya menkayakan kroni-kroni mereka,” kamalanathan MP hulu selangor

sumber 

.

kampung buah pala, penang

.

hindraf memanggil isu kg buah pala sebagai DAP’s ethnic cleansing. malah seorang pengusaha lembu, murugan, 40 tahun, mati akibat sakit jantung apabila mengetahui kampungnya musnah. sumber.

anwar yang secara peribadi berjanji mahu selesaikan isu tanah kg buah pala sebelum PRU12, tapi tidak tunaikan janjinya setelah kuasai penang. kira-kira 45 keluarga hilang tempat tinggal apabila rumah mereka dirobohkan.

.

aljuburi yang mulutnya perfungsi seperti juburnya, mengeluarkan shit, cirit-birit. apa yang keluar dari mulutnya adalah tahik belaka. aljuburi terus melemparkan janji-janji baru yang extra manis-manis. walaupun janji lama tidak ditunaikan, aljuburi tanpa segan silu untuk mereka-reka janji bulan dan bintang untuk perbodohkan rakyat.

dengan kalahnya pakatan pengkangkang di pilihanraya-pilihanraya kecil menunjukkan pattern rakyat dah mula menolak pembohongan aljuburi. sepatutnya sekongkolan pakatan faham signal rakyat ini dan harus roll over and just die. lagi baik daripada menabur janji-janji palsu, merosakkan perpaduan 1malaysia, dengan politik hasutan perkauman mereka.

Advertisements

One Trackback to “Aljuburi, PR Terus Persenda Suara Rakyat. Pakatan Pengkangkang Merisikokan Sokongan 2-3 Kerat Penyokong Mereka”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: