SINIS! Aljuburi Pernah Beri Projek Mega Kepada Orang Miskin di Pendalaman Sewaktu Jadi Menteri Kewangan? HAIHH Hentikanlah Persenda Suara Rakyat

aljuburi dakwa najib hanya beri kontrak kepada tauke sahaja. tak hirau orang miskin. sumber

.

blog hantu laut mendakwa aljubri hanya memperbodohkan rakyat. soalan sepatutnya ditanyakan kepada aljuburi,

adakah aljuburi semasa dia jadi menteri kewangan barikan projek besar dan bisness kepada mana-mana penduduk miskin di Cheras Baru? atau mana-mana kampung?

atau kepada mana-mana syarikat yang boleh buat kerja, bantu jana ekonomi, jana kerja-kerja untuk orang miskin dapat kerja, dan bayar tax untuk kerajaan beri lagi banyak bantuan kepada orang miskin?

atau hanya berikan kekayaan kepada kroni-kroni? ayahnya iaitu ibrahim abdul rahman menjadi jutawan sekelip mata selepas aljuburi memegang jawatan dalam kerajaan. ayahnya sebagai seorang ahli perniagaan tidak pernah timbul sebelum aljuburi pegang portfolio dalam kerajaan. sumber.

.

fenomena harga minyak

kenaikan harga minyak dinaikkan setelah kerajaan tak mampu lagi menanggung subsidi minyak. tiada soal kejam dan tak ambil pusing masalah rakyat

.

sewaktu harga minyak naik mendadak semasa pemerintahan paklah — yang menyebabkan inflasi cost push factor, harga barang naik — adakah kerajaan biarkan rakyat mati kelaparan? adakah kes orang mati kebuluran akibat daripada kenaikan harga makanan?

kebenarannya, kerajaan kawal harga barang supaya tak dinaikkan sewenangnya, kurangkan kos-kos seperti tol dan cukai pendapatan, dan cukai import barang-barang makan supaya dengan pendapatan sedia ada rakyat masih dapat hidup dalam cara yang sama. alhamdulillah. kita dapat harungi krisis tahun 1997-98 dan 2008 apabila barat hampir pasti yang kita akan bankrup.

pihak-pihak penghasut seperti aljuburi juga tidak pindah daripada rumah agamnya ke mana-mana perumahan setinggan. guan egg pula tidak hanya makan kaki babi pada tahun 2008. bukanlah nak salahkan sesiapa tapi cumanya nak war-warkan kewajaran kerjasama antara kerajaan dan rakyat.

.

tidak seperti kes kg buah pala yang sebabkan seorang penternak lembu mati akibat sakit jantung apabila dapati rumahnya diruntuh oleh DAP penang. sumber

setakat manakah susahnya rakyat? jika..

.

minyak naik 20sen? roti canai naik 20sen?

.

nasi lauk naik 50sen? teh terik naik 20sen? ayam naik RM0.50?

.

itu pun sementara waktu, sehingga penstruktur semula subsidi financial period akan datang, atau bajet akan datang.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: