Kerjasama Ambiga-Mat Sabu — Dimana Releven?

.
datuk ambiga — bekas presiden bar counsil, pernah menentang Islam dengan hebat, pernah anjur interfaith counsil dan sokong kes murtad lina joy. sumber

pendek kata, kalau bercakap soal menghalalkan seorang muslim keluar Islam, atau murtad.. memang ambiga paling hero.

bagaimana seorang timbalan presiden PAS, boleh bersekongkol dengan seorang anti-islam seperti ambiga? dimanakah logiknya kerjasama ini? PAS yang sokong si anti-islam tapi orang lain pula yang dikafirkan

.

kerjasama mat sabu dan DAP bukanlah suatu yang baru. malah dengan perlantikan mat sabu sebagai timbalan presiden PAS, bertambah selesa kedudukan DAP dalam sekongkolan pengkangkang.

inilah jenis pemimpin YESMAN dalam PAS yang ditunggu oleh kit siang dan karpal singh. seorang yang hanya cukup cerdik untuk menentang bangsa sendiri. berpolitik menentang sebuah parti dan sama sekali bukan berjuang untuk bangsa, mahupun agama sendiri.

.
mat sabu juga sangat disukai oleh lim guan eng sehingga diberikan jawatan dalam lembaga pengarah PBA pulau pinang. sumber naah ini lukah baru, sekarang berjawatan dan bergaji.

patutlah senyap dan sokong sangat mat sabu dengan DAP. berjuang untuk PAS, hanya dapat duit ceramah.. dengan DAP dapat jawatan, benefit-benefit, elaun riban-riban.

.

sekarang DAP makin lantang. mengapa DAP hanya bersetuju dengan PAS, PKR dalam hal yang menghilangkan keistimewaan melayu, islam? dengan lebih banyak orang seperti mat sabu.. makin cepatlah melayu hilang keistimewaan di tanah sendiri.

setelah berkuasa, dimanakah pendirian PAS dalam isu murtad sekarang?

  

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: