Bersih 2.0 Acara Politik Aljuburi yang Menyusahkan, Menidakkan Hak Rakyat Malaysia Yang Lain Untuk Berada di KL Ini Hari

.

di sebelah pagi, KL lengang. polis terpaksa menutup KL dek kerena ambiga nak buat demo.  risau kalau-kalau orang ramai cedera apabila bertembung dengan kumpulan orang-orang ambiga.

tindakan menutup KL adalah satu tindakan bijak. dengan tindakan itu dapat membezakan yang mana lembu dan yang mana orang.

.

.

apabila menyedari bersih 2.0 bukanlah  NGO seperti yang dicanangkan, ambiga bukanlah hero hak asasi manusia seperti yang dipalu-palukan, tapi hanya boneka aljuburi, perbuatan mereka-mereka ini yang bermotifkan politik ini.. aku rasa ianya sangat pentingkan diri sendiri dan mereka patut bertaubat.

dek kerana tak puas, tak climax berkempen di kala pilihanraya, kini mereka ni mahu berpolitik secara extreme, berpolitik tiap-tiap hari, malah sekarang sehingga sanggup menidakkan hak-hak orang ramai.

.

tindakan berpolitik secara extreme mereka ini jelas menidakkan hak  rakyat malaysia yang lain — yang tidak mahu berpolitik setiap jam setiap minit — untuk juga berada di KL hari ini. mereka hanya mementingkan diri sendiri, yang hanya pentingkan hak mereka sahaja.

.

diharap Aljuburi hormat hak rakyat malaysia yang lain, supaya berpolitik hanya di kala pilihanraya. apabila tidak ada pilihanraya, orang lain nak kerja, nak berhibur, berlibur, nak berniaga..

kalau dah gagal ke putrajaya.. tunggulah pilihanraya seterusnya. jangan kerena cita-cita tinggi seorang rakyat malaysia, diganggu pula hak-hak rakyat malaysia yang lain.

.

LIHATLAH GOLONGAN PENTING DIRI INI.. SANGGUP MEMBOLOT KL, MENGGANGGU, MENOLAK, MENIDAKKAN HAK ORANG LAIN, HANYA UNTUK MEMUASKAN NAFSU POLITIK SENDIRI. HANYA KERENA MEREKA FIKIR MEREKA BETUL.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: