HARAMJAD! Gambar, Video PDRM belasah Pendemo Dipetik Daripada Media Asing Untuk Jatuhkan Imej PDRM. Tengok dan Nilai Sendiri

foto-foto tahanan peserta demo bersih 2.0 di pulapol.

sumber, sumber2

 

rakyat telah ditipu.  KL dikosongkan kerana ada kumpulan-kumpulan NGO yang mahu berdemo. menuntut keadilan. walaupun jika mengikut plan mereka, akan dikhuatiri mengacau aktiviti orang awam. boleh menyebabkan kerosakan dan kecederaan.. walaupun telah dinasihati Yang di-Pertuan Agong, mereka tetap mahukan jalanraya.

 

 Maka KL dikosongkan. Hak rakyat Malaysia yang lain diketepikan kerana kumpulan orang-orang ini tetap mahukan jalanraya. walau tidak diberi kebenaran. dan tidak mempunyai kebenaran. tetapi mereka rasa mereka benar walaupun hak orang lain, diketepikan, ditolak supaya mereka boleh buat apa yang mereka fikir betul.

 

 

naahh, mereka sudah dapat jalanraya. orang awam terpaksa menjauhi  KL. KL diberikan pada orang-orang ini. mereka mahukan KL pada julai 9. kononnya nak suarakan mereka ditindas. mereka fikir mereka dizalimi. mereka fikir mereka tidak mendapat keadilan sepatutnya.

tiba-tiba tiada laungan bersih. tiada tuntutan pilihanraya yang adil. rupa-rupanya mereka ini adalah golongan politik yang tak sabar-sabar untuk memerintah kerajaan. mereka ini golongan yang tak puas hati kalah pilihanraya 12 tempoh hari hanya dengan memenangi 5 daripada 12 negeri. walaupun memenangi sejumlah kerusi pilihanraya-pilihanraya kecil sepanjang pasca PRU12..

mereka mahukan semua untuk mereka. mereka mahukan negara ini dan mereka mahukan pilihanraya mengikut telunjuk mereka dan memberi mereka kemenangan.

.

mereka mahukan KL  pada julai 9, kerena mereka tidak sabar-sabar mahukan puterajaya. mereka mahukan jalan-jalan KL kerana mereka fikir mereka sudah kuat dan mahu tumbangkan kerajaan sekarang. stadium tak cukup bagus untuk mereka.

mereka mahukan rakyat tengok betapa kuatnya mereka ini sehingga tak perlukan nasihat Yang di-Pertuan Agong untuk membuat keputusan. tak perlukan permit untuk berhimpun. tak pedulikan nasihat polis mengenai keselamatan awam. freedom dan human rights hanyalah untuk mereka sahaja.

mereka inilah golongan yang mahu memerintah malaysia kelak. inilah wajah malaysia baru, jika mereka memerintah.


BAYANGKAN JIKA POLIS TIDAK MENGAMBIL TINDAKAN MENYEKAT JALAN MASUK KE KL.. JIKA BIARKAN MEREKA INI DENGAN RANCANGAN MEREKA.. MASUK KL DAN BERDEMO, DI TEMPAT AWAM DI KHALAYAK AWAM..

DI CELAH-CELAH ORANG LAIN BERSAMA KELUARGA MEREKA BERSIAR-SIAR DI KL, DI KALA HUJUNG MINGGU BERSAMA-SAMA ANAK-ANAK KECIL. BAGAIMANA AMBIGA MAHU MEMASTIKAN KESELAMATAN SETIAP ANAK KECIL DI PERHIMPUNAN INI?

BAYANGKAN JIKA POLIS TIDAK MENGAMBIL TINDAKAN MENYEKAT JALAN MASUK KE KL..

dengan ini maka terjawab sendiri soalan bodoh nik aziz, ‘apa masalahnya dengan berhimpun?’, menyangkal dakwaan syok sendiri ambiga “Kebenaran akan sentiasa mengatasi kekejaman,” kebenaran sebenarnya mereka ini bernafsu besar, penting diri, tak sabar menunggu pilihanraya seterusnya untuk menunjuk kuasa.. sanggup melampaui batas, dengan kejam menidakkan hak orang awam yang lain, tidak mematuhi undang-undang, mempergunakan dan menghina institusi raja berpelembagaan di Malaysia.

.

“Bahawa ini mukadimah” kata haji hadi. malah mengancam jika tak ikut tuntutan mereka..  “bantahan dan kebangkitan lebih besar boleh berlaku bila-bila masa sahaja,”

to all pakatan jokers, fuck you! arrogant, selfish!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: