RAZALI — Ditahan Gaji Tiga Bulan, Dibuang Kerja, DIUGUT Bunuh, DIANCAM Saman… TEOH BENG HOCK — Bunuh Diri Akibat Tekanan Perasaan Fikirkan ANCAMAN, UGUTAN DAP

inilah penangan DAP. jangan cari pasal dengan taiko! ini taiko banyak besar!

lu ada maklumat tentang DAP? lu lari, lu mati!

di penang, razali abdul rahman, memiliki maklumat tentang majlis kesyukuran tertutup paderi-paderi anjuran DAP penang. DAP yang panas bontot kantoi dengan konspirasi projek negara kafir mereka, counter serangan utusan dengan mengandaikan utusan tidak memiliki bukti atas dakwaan mereka.

DAP keadaan nampak terkawal ketika itu, tapi muncul pula razali yang tiba-tiba memberikan statement kepada polis. kem DAP kembali kelam kabut. di ugut saman dan dibuang parti terhadap razali.

pisau laporkan yang razali telah dibuang kerja oleh majikannya. gajinya tiga bulan ditahan. dan ada terima ugutan bunuh.

.

.

di selangor, teoh beng hock disoal siasat mengenai kes salahguna kuasa pejabat DUN seri kembangan melibatkan bosnya. dengan penerima anugerah dah mengaku terima projek dengan gunakan letterhead syarikat bumiputera. mengaku deal harga projek dengan ADUN DAP melalui ah beng.

dengan tekanan soal siasat. si pemberi rasuah juga telah mengaku. kalau dia juga mengaku, tamat riwayat ADUN sri kembangan.

maka apa akan jadi dengannya? mungkin sama dengan apa yang jadi dengan razali. mungkin lagi teruk. apa akan jadi kepada isterinya? anaknya?  ibubapanya?

.

mungkin razali patut teoh beng hock tak hati waja seperti razali. atau mungkin razali tak menerima tekanan seberat teoh yang berbangsa cina — yang mendominasi DAP. atau mungkin razali patut lebih berjaga-jaga dan tidak memandang remeh ancaman bunuh terhadapnya? untuk elakkan dirinya end up like this..

adakah apa yang terjadi kepada dua pemegang maklumat sensitif DAP ini adalah satu kebetulan?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: