Nasib Ahli Minoriti Melayu Dalam DAP. Ditahan Gaji 3 Bulan, Dipecat, Diugut Bunuh!

siapa razali? sini

.

pisau melaporkan yang, razali dah diberhentikan kerja. majikannya juga dilaporkan punyai kaitan dengan DAP. dah jatuh ditimpa tangga, sebelum diberhentikan kerja, gaji razali ditahan, tidak diberikan. ianya berjumlah tiga bulan gaji.

tak cukup dengan itu, ada pula ugutan bunuh yang dipercayai oleh geng-geng DAP jugak. takkan geng harun din pulak nak ugut bunuh. kacau jugak tu.

itu yang kita nampak, kemungkinan wujud cubaan menghantar santau atau mambang tanah kepada razali tidak pula dikesan. bukan apa.. geng-geng perut ijau ni memang hati busuk.

kesian aku kepada razali selepas tahu apa yang jadi. knowledge is power. great power comes great responsibility. tanggungjawab besar inilah yang razali pikul sekarang. pengetahuannya tentang apa yang berlaku di majlis kesyukuran tertutup paderi-paderi di penang.

pengetahuan inilah yang membuatkan dirinya ditahan gaji. dibuang kerja. dan diugut bunuh. inilah yang sanggup dibuat DAP dengan segala kuasa yang mereka ada. bayangkanlah apa mereka mampu buat kepada kita kalau mereka punyain kuasa penuh persekutuan.

kerena apa yang terjadi kepada razali ialah, keadaaan dimana inilah perlakuan DAP kepada minoriti melayu di dalam pertubuhannya. minoriti yang tidak bersuara, tidak berkuasa. minoriti yang berada dibawah sementara majoriti yang berada diatas dipenuhi oleh hateful people. chauvunist. chinese supremacist.

.

sehingga kini, DAP masih tak tahu apa yang razali beritahu polis. apa yang DAP tahu ialah apa yang razali beritahu semua orang. dia kata dia beritahu perkara sebenar di majlis itu. apa yang DAP takutkan sangat kebenaran ini?

.

aku harap ada pihak yang menolong razali dalam perjuangannya menegakkan kebenaran. perjuangan menentang pembohongan senyap yang secara sistematik dilidungi dan ditutup.

jangan biarkan pejuang kebenaran ini berjuang berseorangan. biar dia tahu yang masih ramai lagi pejaung-pejuang kebenaran di tanah ini. anak-anak jati dan saudara seagama dengannya.

.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: