Malaysiakini Siarkan Sisipan Iklan Dakwah Kristianisasi Dalam Portalnya! Lagi Bukti Wujud Usaha Memurtadkan Umat Islam Secara Besar-Besaran

.

mula-mula aku ingatkan iklan kepunyaan malaysiakini, tapi meleset, rupanya iklan google. daripada pertanyaan aku kepada sohabat, aku difahamkan yang iklan itu berbayar. juga bukan mesej daripada google sendiri.

namun ia tetap bukti wujudnya usaha penyebaran kristianisasi yang dilakukan secara besar-besaran. cumanya, malaysiakini mungkin tidak terlibat dalam situasi ini.

.

iklan itu bertajuk “Apakah Yesus itu Tuhan – Beasiswa Periksa Fakta Tentang Klaim Yesus sebagai Allah”

daripada tulisan iklan ini anda tahu yang ianya punyai unsur dialek indonesia. di indonesia memang fahaman tuhan berkonsepkan triniti adalah perkara ketahuan umum penganut kristian. kalimah Allah digunapakai dengan hanya bermaksud tuhan.

sekali baca, kita faham yang tajuk iklan itu persoalkan apakah yesus tuhan? penerangan lanjut di bawah iklan menyebut Yesus sebagai Allah.

apa yang peliknya, kenapakah iklan dialek indonesia ini persoalkan adakah yesus tuhan, sedangkan di indonesia rakyatnya memang faham yang yesus itu sebagai tuhan (dalam konsep triniti). dan kalimah Allah juga digunapakai sebagai kalimah ganti bagi kalimah tuhan.

anda nampak di mana peliknya? apakah tujuan sebenar iklan ini? siapakah target audience iklan ini?

.

apabila di klik, aku dibawa ke satu artikel ‘Apakah Yesus itu Allah?’. di dalam artikel itu juga terdapat ayat ‘Orang Kristen percaya Allah telah melawat kita dalam bentuk manusia’.

artikel ini jelas akan ‘mengganggu’ fikiran umat islam yang membacanya. mungkin tidak bagi orang dewasa, tapi bagaimana golongan young minds.. eager young minds of malaysian muslim.

.

kelebihan yang yang diambil mudah

untung kita di malaysia, di bawah perlembagaan yang memelihara keistimewaan agama islam. dan pemimpin yang melindungi kesucian kalimah Allah.

di malaysia, kalimat Allah bermaksud tuhan yang satu. yang esa. maka sebab itulah kalimah suci tersebut tidak releven dipakai oleh tuhan yang berkonsep triniti.

dengan melindungi kalimah Allah dipakai dalam konsep trinit, kita dapat mengelakkan daripada melihat gereja yang bersignboardkan “rumah Allah” (seperti yang dikatakan oleh yb zul noordin) dan slogan “Allah anak mariam”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: