Isu Komunis Bantu Jatuhkan Imej dan Populariti Sekongkolan Pakatan. TAHNIAH Mat Labu dan Konco-Konco

mat labu tampil berani dengan menabalkan komunis perut hijau sebagai pejuang kemerdekaan. walaupun tuduhan itu bersifat tak masuk akal, tak tepat dan tak cerdik, mat tetap mahu menipu melayu-melayu.

malangnya melayu-melayu masih ingat lagi perihal sejarah tanah mereka. bagaimana dan mengapa komunis mengangkat senjata. bukan seperti bohongan mat yang menyatakan kononnya si komunis nak tentang penjajah.

itu adalah separuh daripada sejarah yang mat labelkan sebagai ‘sejarah sebenar’ dan ianya sama sekali tidak logik.

mengapa hanya di tanah melayu ini sahaja  komunis nak tentang british? kalau benar mengapa mengikut si british ke tanah melayu? mengapa tak tentang british di tanah mereka sendiri, di tanah besar china?

umum tahu penglibatan komunis di tanah melayu diketahui umum apabila melibatkan diri dalam mpaja. mahu melawan jepun. tapi bukan kerena mahu mempertahankan tanah melayu. bodohlah siapa berkata demikian.

.

komunis bekerjasama dengan british dalam memberi tentangan kepada jepun adalah kerana kebencian mereka terhadap jepun yang menakluki tanah besar china. di tanah besar china, masyarakat cina diseksa dengan kejam. dengan ketakukan yang terlampau — memikirkan adakah cina di tanah melayu juga akan menerima nasib yang sama — maka mereka bekerjasama dengan british dalam mpaja.

maka, keterlibatan komunis dalam mpaja lebih kepada menjaga kepentingan diri sendiri, bukanlah kepentingan tanah melayu. nama pun tanah melayu, tanah orang.. si mata sepet ni nak gadai nyawa pertahankan? phuii!

even sekarang pun berapa kerat sangat yang sertai askar dan polis dalam pertahan keamanan malaysia? tambah pulak masa nama tanah ini tanah melayu. warganegara pun tak!

bayangkanlah wahai cerdik-cerdik pandai pas dan pkr.. mengapa  lepas kemerdekaan komunis masih mengangkat senjata? walaupun telah diberikan kebenaran menduduki tanah melayu dengan sah.

.

jika askar dikatakan tali barut british kerena berkhidmat untuk british.. ini gambar chin peng ketika kariernya sebagai tali barut british.. menerima anugerah 'Burma Star award'

jelas bukan mereka mahu pertahan tanah melayu daripada british.. tetapi mereka mahu tanah ini untuk mereka sendiri.

mahu perintah tanah ini.. apa akan jadi terjadap institusi kesultanan melayu jika mereka ini perintah? jika institusi kesultanan melayu tak pertahan kedaulatan melayu.. apa akan jadi terhadap hak keistimewaan melayu?

adakah komunis akan pertahan hak keistimewaan melayu untuk nik aziz? adakah komunis akan keluarkan bajet nak bina surau di kota bharu? phuii!

kenapa si komunis ini mahu tentang british yang membawa mereka ke tanah melayu in the first place? baru sedarkah mereka ini yang british itu penjajah? kalau dah sedar mengapa ikut mereka ke tanah melayu? semasa di mpaja tak sedarkah?  mengapa tak angkat senjata dan tentang mereka di tanah sendiri?

tindakan komunis yang mengikut british datang ke tanah melayu, kemudian mahu merampas tanah melayu ini daripada tangan british kerena mahu menjajah tanah ini untuk mereka sendiri. bagi aku ini adalah parasit paling celaka dan makhluk yang paling tak berperikemanusiaan.

menyelar satu penjajah dan menyanjung satu lagi penjajah yang lain. itulah yang dibuat mat labu yang menabalkan mat indera sebagai pejuang kemerdekaan tetapi tak tahu yang si mat indera adalah komunis dan tak kenal goh peng tun adalah kenyataan paling bodoh aku pernah dengar.

keluar mulut buaya, masuk mulut singa.

aku tak lagi marah kepada si mat.. tapi merasa jijik. kerena tak kaji tapi sanggup menghukum saudara sebangsa dan seagama sebagai penderhaka. bagi aku, dia tak mengkaji, hanya dengar cerita tuan komunisnya. itu yang itu tak kenal, ini tak tahu. kalau mat mahu terus jilat telor tuan komunisnya, biarlah mat.. mat nak terjun dengan labunya.. terjunlah.

*tidak semua cina menyokong komunis. ini terbukti dengan banyak mangsa dera, bunuh komunis yang dijumpai. maka artikel ini tidak melabelkan komunis sebagai kesemua cina atau kesemua cina adalah komunis

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: