DAP Harus Kemuka Pendirian Isu Komunis! Adakah Komunis Pejuang Kemerdekaan atau Penjajah?

mat labu risau dirinya dikaitkan dengan faktor menjatuhkan populariti sekongkolan pengkangkang. menyedari pattern ini, karpal menjadi orang pertama kasi bambu sama mat labu, sini  sini sini

tetapi kita akan dapat baca mat labu akan cuba pertahankan dirinya. aku nak terberak baca kenyataan mat labu,

pemimpin Umno dilihat merasa gusar dan panik apabila sejarah perjuangan kemerdekaan mulai diketahui rakyat khususnya generasi muda

mi

.

orang muda.. walaupun muda, bukanlah bodoh seperti anda wahai mat labu. orang muda tahu ramai pejuang kemerdekaan. tok janggut, dato maharajalela, dato bahaman, ada ramai tokoh tetapi untuk mengatakan komunis adalah salah satu pihak daripadanya adalah sesuatu yang bodoh.

walaupun british menganggap tok janggut sebagai penderhaka, tapi rakyat tak bodoh hanya nilai kenyataan sebelah pihak saja.

.

dalam isu ini, sudah banyak sekongkolan pas yang cuba pertahankan kenyataan mat labu. sekongkolan dari kem aljuburi juga, malah ngo pon ada. tapi kenapa DAP sunyi dalam isu ini? aku nak juga dengar DAP pertahankan komunis sebagai pejuang kemerdekaan!

.

DAP tak harus biarkan rakan-rakan sekongkolan aljuburi sahaja beri pendapat. DAP juga harus kemuka pendirian dalam isu ini!

komunis atau pejuang kemerdekaan melayu? 

kehadiran komunis banyak membawa bersama malapetaka bukan sahaja kaum melayu, malah banyak juga india dan cina yang menjadi mangsa komunis.

DAP seharusnya lebih peka dengan isu yang sensitif terhadap bangsa-bangsa di tanah melayu ini. untuk jadi pemimpin negara, bukanlah hanya pandai bermain politik.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: