Walaupun Anwar Dibebaskan Dari Tuduhan Meliwat, Tak Bermaksud Saiful Menipu. Kebarangkalian Dato Seri Aljuburi Meliwat, Samasekali Tidak Diketepikan

ya, benar. jgn terkejut. jgn ada pnyokong sekongkolan pakatan yang pengsan baca tajuk artikel ni. court ruling menyatakan anwar dibebaskan kerana mahkamah tak dapat pastikan 100% yang DNA air mani dato seri aljuburi tidak dicemari. ini adalah kelemahan pendakwaan.

jika penyokong sekongkolan menerima keputusan mahkahmah, maka mereka harus menerima keputusan mahkamah yang  mengakui yang saiful adalah saksi yang boleh dipercayai. maknanya saiful tidak menipu dlm pengakuannya. cumanya dalam kes jenayah, tak boleh buat keputusan dengan hanya keterangan mangsa.

.

dato seri aljuburi jelas benar dengan perkara ini. media pro-sekongkolan pengkangkang juga tahu tentang perkara ini. meroyaninsider dengan pantas siarkan artikelsaya dibebaskan kerana tidak bersalah,’ kata anwar“.

media ini cuba manipulasikan keputusan mahkahmah dengan memberi gambar yang anwar tidak bersalah. tidak meliwat. mahkamah tak kata pun dato seri pujaan mereka-mereka ini tidak meliwat. ianya simply kata anwar dilepaskan dari tuduhan meliwat. dengan alasan pendakwaan tak kukuh.

dari keputusan mahkamah juga, boleh disimpul yang mangsa liwat punyai peguam yang lemah. tetapi jua tidak bermaksud pihak pembelaan adalah hebat. its simply kehakiman yang adil untuk semua rakyat. mahkamah yang adil, telus dan amanah adalah kebanggaan kita semua. sekian.

Advertisements
Tags: ,

One Comment to “Walaupun Anwar Dibebaskan Dari Tuduhan Meliwat, Tak Bermaksud Saiful Menipu. Kebarangkalian Dato Seri Aljuburi Meliwat, Samasekali Tidak Diketepikan”

  1. Satu lagi point yg ingin saya menarik perhatian ialah statement dari Hakim semasa membaca penghakiman iaitu “Oleh kerana ini Jenayah Seksual, maka AI dibebaskan” Jenayah Seksual ni adalah perbuatan yg dilakukan secara paksa. Jika ianya dilakukan secara suka sama suka, walaupun ianya adalah jenayah tetapi tidak perlu dibawa ke Mahkamah. Ini adalah undang-undang semula jadi, seperti mana yg dipetik dari statement dari Majlis Peguam. Jadi oleh kerana Saiful saksi yang kredibel, maka kejadian liwat itu ada terjadi tetapi berlaku secara suka sama suka.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: