Posts tagged ‘Cina’

January 15, 2013

Couple From Hell – PAS, DAP Bergaduh Lagi

PAS and DAP Squabble Again. Over Chinese New Year

Tuesday, 15 January 2013
PAS-DAP

It looks like Pakatan Rakyat is replaying the same tired script: PAS pushes its Islamist agenda, DAP wakes up from its slumber to complain, there is a war of words, Anwar is invisible, nothing happens. Repeat.

Voters are growing tired of the Opposition coalition and its unending squabbles. PAS and DAP cannot seem to agree on anything, let along big issues such as hudud. If it’s over hairdressers one week, the next week they fight over the word “Allah”, and the following week they argue over the Chinese New Year.

more here

kahkahkah

gentlement  – “true story”

read more »

Advertisements
Tags: , , ,
August 27, 2011

Mat Labu Mahu Tukar Sejarah Bila Tawan Putrajaya. Mahu Jadikan Komunis Sebagai Pejuang Kemerdekaan. Manakala Polis dan Tentera Melayu Sebagai Penderhaka Kerana Berkhidmat Untuk British

“dekat nak merdeka nanti, siarlah cerita mengenai bukit kepong. bukit kepong ini, polis yang mati itu polis british. hat (yang) serang Bukit Kepong itulah pejuang kemerdekaan yang sebenar, yang serang bukit kepong itu mat indra muhammad indera). dia melayu tapi semua sejarah itu ditutup.

“padahal mat indera yang mengetuai operasi itu akhirnya dihukum gantung,” – utusan

.

mat labu memetik cerita bukit kepong dalam ceramah di tasek gelugor, penang. dia ceritakan bagaimana kononnya seorang melayu bernama mat indera yang dia gambarkan sebagai pejuang kemerdekaan sebenar.

mat indera kononnya ketuai operasi menyerang balai polis british di bukit kepong itu.

read more »

July 24, 2011

RAZALI — Ditahan Gaji Tiga Bulan, Dibuang Kerja, DIUGUT Bunuh, DIANCAM Saman… TEOH BENG HOCK — Bunuh Diri Akibat Tekanan Perasaan Fikirkan ANCAMAN, UGUTAN DAP

inilah penangan DAP. jangan cari pasal dengan taiko! ini taiko banyak besar!

lu ada maklumat tentang DAP? lu lari, lu mati!

di penang, razali abdul rahman, memiliki maklumat tentang majlis kesyukuran tertutup paderi-paderi anjuran DAP penang. DAP yang panas bontot kantoi dengan konspirasi projek negara kafir mereka, counter serangan utusan dengan mengandaikan utusan tidak memiliki bukti atas dakwaan mereka.

read more »

July 24, 2011

Nasib Ahli Minoriti Melayu Dalam DAP. Ditahan Gaji 3 Bulan, Dipecat, Diugut Bunuh!

siapa razali? sini

.

pisau melaporkan yang, razali dah diberhentikan kerja. majikannya juga dilaporkan punyai kaitan dengan DAP. dah jatuh ditimpa tangga, sebelum diberhentikan kerja, gaji razali ditahan, tidak diberikan. ianya berjumlah tiga bulan gaji.

tak cukup dengan itu, ada pula ugutan bunuh yang dipercayai oleh geng-geng DAP jugak. takkan geng harun din pulak nak ugut bunuh. kacau jugak tu.

itu yang kita nampak, kemungkinan wujud cubaan menghantar santau atau mambang tanah kepada razali tidak pula dikesan. bukan apa.. geng-geng perut ijau ni memang hati busuk.

read more »

May 15, 2011

ISU CINA TAK RETI BAHASA — DAP Youth Chief desak kerajaan beri lebih penekanan kepada penggunaan bahasa malaysia terhadap masyarakat cina, india

.

DAP youth chief anthony loke, menjawab soalan wartawan tentang segelintir masyrakt cina yang lansung tak boleh bertutur bahasa malaysia.

dia dengan pantas menyalahkan sistem pendidikan kerajaan sekarang. dia awal-awal menolak kemungkinan apek-apek ni tak boleh cakap bahasa ialah kerana salah mereka bersekolah di sekolah jenis kebangsaan.

dia menambah kerajaan gagal dalam memberi cukup penekanan dalam membantu mereka yang lemah bahasa untuk bertutur dalam bahasa melayu.

read more »

May 14, 2011

Cina — Bahasa Malaysia Tak Penting

.

survey –
daripada 107 cina dewasa; 28 rspnden (26.1%) lansung tak boleh berbahasa malaysia
daripada 75 rsponden; yang memahami bahasa; 16 rspnden (21%) berpendapat bahasa tidak penting dan boleh hidup.

itu pendapat orang yang boleh berbahasa, apatah lagi yang tak boleh berbahasa.

read more »

May 4, 2011

LIM KIT SIANG RACIST: Anwar Tak Penting. Pemimpin Melayu Tak Penting. Lawatan ‘Bersejarah’ Perdana Menteri Cina China Ke UM Lagi Penting

.

Apek today  took to task The Star for dedicating its front page to the clip, saying the focus should instead have been on the “historic visit” of Chinese Premier Wen Jiabao to Universiti Malaya yesterday.

The Apek pointed out that Wen, “the leader of the most important nation in the world”, had also failed to receive front-page mentions in mainstream newspapers like News Straits Times, Berita Harian and Utusan Malaysia.

read more »

April 23, 2011

Anwar Batal Lawatan Ke Penang Kerana Takut Bantahan Orang-orang Melayu Penang

kenapa anwar perlu bimbang hilang sokongan melayu? kerna acara KEMUNCAK khalid ibrahim dijadualkan di kompleks sukan pandamaran. ikut sususan lay out kerusi.. crowd bole pegi sampai 5000 orang. tapi kalau harakah yang  lapor boleh pegi 15 000 orang. kahkahkah

jangan kata orang.. anggota rela pun tak nak dekat dengan khemah. elaun sapu.. ceramah malas layan. kahkahkah

kehadiran kerusi lebih ramai daripada manusia. samaada kerusi itu tempatan atau impot xtau lah kahkahkah

read more »

April 23, 2011

CINA HASILKAN HAMPIR 80% PIMPINAN TERTINGGI DAP NASIONAL. HANYA BERTANDING DI KAWASAN MAJORITI CINA. JELAS KECINAAN!

nik aziz mahu aturkan plan memajukan penyokong DAP? air di kelantan pun tercungap-cungap nak settle. DAP nak bantu selesai isu air bersih kelantan? jangan haraplah. baik bantu kuan yew isu air malaysia ke singapura.

ratio india. 5:1 … setiap lima ekor cina. satu baru boleh seketul india diletakkan. ratio melayu dalam pimpinan cina DAP… 12: 1.. dalam 12 ekor cina, baru boleh diletakkan seketul melayu. melayu satu entiti rare yang susah dijumpai dalam DAP. malah boleh dibuat currency pon. sama seperti emas, perak.

chinese 24.. malay 2…. indian 5… ini figura pimpinan tertinggi dap nasional. angka ini hanya untuk sokong ayat tun mahathir

.

read more »

April 1, 2011

ISU VIDEO: Kenyataan Sivarasa Yang Sengal-Sengal Ubi, Bodoh-Bodoh Alang.

satu video tayangkan seorang lelaki fuck dengan amoi cina. mula-mula oral sex, diikuti dengan sex dalam pelbagai kedudukan.
lelaki itu berkedudukan dalam position of power. icon dan pemimpin masyarakat. maka ditunjukkan kepada beberapa orang dan diberikan kepada polis.
itu apa yang terjadi. lepas itu, apa yang berlaku..

sekarang sivarasa kata

read more »