Posts tagged ‘guan’

January 11, 2012

Guan Egg Ugut 2019 Malaysia Bankrap Jika Dibawah BN. kahkahkah Bodoh Punya Apek

memetik artikel di roketkini

Malaysia di bawah UMNO-BN akan bankrap menjelang 2019?

Setiausaha Agung DAP Lim Guan Eng berkata, berdasarkan prestasi dan pengurusan kewangan negeri-negeri Pakatan Rakyat, adalah jelas keperluan menukar kerajaan dalam pilihan raya umum ke-13 dapat menyelamatkan Malaysia dari menjadi muflis.

Beliau yang juga Ahli Parlimen Bagan berkata demikian mengulas kenyataan felo Institut Penyelidikan Ekonomi Malaysia (MIER) Mohd Ariff Abdul Kareem yang menyatakan bahawa kadar pinjaman negara adalah jauh lebih tinggi daripada kadar pertumbuhan ekonomi.

read more »

Advertisements
September 1, 2011

Guan Eng Keliru Dengan Flip Flop Pemimpin PAS Sekejap Islam, Sekejap Komunis

.

“now, they are saying he is supporting communism. Is there any credibility to these accusations?” — guan egg

Lim Guan Eng has challenged critics of Pakatan Rakyat (PR) colleague Mohamad Sabu to make up their minds over whether the PAS deputy president is an Islamic extremist or a communist. sumberminsider

guan egg seperti tidak faham dan keliru dengan para pengkritik terhadap mat labu.

read more »

May 25, 2011

KAHKAHKAH! Sekongkolan Pengkangkang MIGRAINE Najib Tak Naikkan Harga Minyak kahkahkah

.

teka-teki,spekulasi harga minyak yang dimainkan menteri perdagangan dalam negeri, koperasi, dan pengguna — ismail sabri, terjawab. harga minyak kekal. yay!

read more »

May 22, 2011

Isu Kebebasan Media — Freedom for Speech and Media For All, but As Long As Tak Kutuk DAP, PKR, PAS kahkahkah WHAT THE cirit birit is this?

selangor luluskan akta kebebasan maklumat. sumber

enakmen ini bertujuan untuk “mempertingkatkan penzahiran maklumat bagi kepentingan awam, untuk memberi peluang kepada setiap individu untuk akses kepada maklumat yang dibuat setiap jabatan Kerajaan Negeri.”

kata eli wong, 39, wanita berbulu ketiak serabut dan penggemar menyimpan bulu bawah, adun bukit lanjan dan juga exco tourism, consumer affairs and the environment kerajaan selangor.

read more »

May 15, 2011

Eng got no EGG! DAP Penang Sabotaj UTUSAN, Kebebasan Media!

freedom of press? freedom of media? kebebasan bersuara? accountability? kahkahkahkah

.

typical pengkangkangness!

.

just another lie dan con-job from DAP and fellow pengkangkangs

.

kahkahkah Baru 2 minggu lepas dia cakap soal kebebasan media dalam accountibility kerajaan!

.

minsider may 03, 2011 menipu bersepah-sepah! kahkahkah

read more »

May 4, 2011

LIM KIT SIANG RACIST: Anwar Tak Penting. Pemimpin Melayu Tak Penting. Lawatan ‘Bersejarah’ Perdana Menteri Cina China Ke UM Lagi Penting

.

Apek today  took to task The Star for dedicating its front page to the clip, saying the focus should instead have been on the “historic visit” of Chinese Premier Wen Jiabao to Universiti Malaya yesterday.

The Apek pointed out that Wen, “the leader of the most important nation in the world”, had also failed to receive front-page mentions in mainstream newspapers like News Straits Times, Berita Harian and Utusan Malaysia.

read more »

April 26, 2011

Guan Eng Tak Puas Hati Kerajaan Berikan Subsidi TOL RM2 Bilion Kepada Rakyat. Kerajaan Patut Tiru Sri Kembangan DAP Style maaa.. Teoh Beng Hock.. kahkahkah

ini bukan guan eng.. tapi guan eng adalah imam kepada mamat ini

KUALA LUMPUR, April 26 —  kononnya kerajaan telah belanja RM2 bilion sejak 1980an untuk subsidi kenaikan tol. ini adalah untuk melegakan rakyat daripada kena bayar kenaikan harga tol. subsidi dikeluarkan dalam bentuk compensation kepada syarikat untuk menyerap kenaikan harga. yang lim panas.. syarikat itu adalah hak milik bumiputera dan kerajaan.. apa yang nak di kecoh lim? syarikat ini akan bayar balik kepada kepada kerajaan dalam bentuk dividend invesment armnya dan jua bentuk tax.

apa yang si lim panas? kerana syarikat cina tak dapat! itu yang dia panas sangat. baginya biar melayu kebulur. india berbuih mulut. tapi cina perut buncit. kaya- raya. macam DAP sri kembangan buat. rujuk RCI teoh beng hock. sini

kahkahkah guan eng panas! kahkahkah apasai kilajaan talak kasi hantam sama itu luit? kahkahkah kinapa kasi sama lakyat? kalau lu bagi DAP pigang.. guan kasi hantam itu RM2 bilion kahkahkah RM1 milion bagi kompeni sulah.. kahkahkah

tapi teoh beng hock sudah mati maa.. mana mau cari kambing hitam?

read more »

April 20, 2011

PANAS! Lim Guan Eng Nafikan Hak Wi-fi Rakyat Penang!


“the government should provide free wi-fi hotspots. I think that’s what a lot of people want. ” Lim 

.

tapi tak pulak aku tengok ada usaha kerajaan pakatan untuk setup wifi sistematik  di selangor, kelantan, kedah, mahupun penang sendiri. kalau dia rasa itu yang rakyat nak.. dia patut buat di tempat dia sendiri.. tempat orang yang mengundi dia.

boleh bayang tengokla.. benda yang dia rasa rakyat nak pon dia tak buat.. apa lagi mau cerita? this apek is a clown lah. lawak-lawak no sense all day.

read more »

April 18, 2011

PANAS! ISU PUTUS BEKALAN AIR BERSIH DI KELANTAN: Guan Eng Bambu YB N.ajis di Malaysiakini! PAS Diberi Kata Dua Namakan Pengganti YB MB N.ajis

.

masalah air di pasir puteh bermula sejak akhir mac. sini ketika tu machang pun alami masalah sama. pada 7 april, 200 rakyat adakan demonstrasi desak selesaikan masalah. sini. pada intrview awal april, lalu, syarikat Air Kelantan Sdn Bhd (AKSB) kata masalah berpunca daripada problem hardware di loji merbau chondong.

kegagalan pengurusan AKSB memang betul-betul susahkan rakyat. ini  sepatutnya tak berlaku di negera maju. ini bukan di pendalaman sarawak. di pendalaman sarawak pon dah masuk elektrik, masuk air. ini menyusahkan 11, 500 rakyat pasir puteh. tambah-tambah lagi apabila nak menyucikan diri dan solat.

read more »