Posts tagged ‘nik’

May 22, 2011

KELANTAN : Bekalan Air Bersih Atau Stadium Baru?

aku ingin persoalkan, bagaimana kerajaan Yang Berhormat N. ajis boleh buat ‘silly’ mistake memilih utk bina stadium, walaupun isu krisis air bersih di kelantan dah berpanjangan selama 20 tahun dan dibiar berpanjangan hingga 2017.

tidakkah membina stadium baru yang bernilai ratusan juta adalah pembaziran, apabila kemudahan paling basic masih tidak dapat dipenuhi? rakyat hairan bagaimana keputusan ini boleh diambil? adakah YB N. ajis lupa yang air perlu digunakan untuk bersuci untuk beribadat dan juga makan, minum untuk kehidupan seharian? bagaimana YB boleh tenang hati beribadat jika rakyat dibiarkan beribadat dengan bersuci menggunakan air berkarat, berkeledak?

rakyat bayar utk bil air, bukan mintak ihsan derma kerajaan negeri untuk keperluan air mereka. tidakkah itu tanggungjawab kerajaan untuk berikan nilai dan servis terbaik kepada rakyat?

isu air di kelantan adalah bukan isu baru, dah 20 tahun dah. malah rakyat dah berprotes banyak kali dahh. antaranya ialah pada Apr 10, 2011 iaitu seramai 200 orang. sumber. isu ini juga telah disound tepet oleh seorang wakil rakyat PAS kelantan sendiri.

read more »

April 24, 2011

Nik Aziz Mesti kondem DAP Kerana Hina Sultan Perak!

.

nik aziz Patut KONDEM sahabat-sahabat DAP dia! TENTANG si DAP-DAP haramjadah ni! ini perbuatan menghina adat istiadat negeri perak. ini menghina adat istiadat negeri-negeri melayu. ini menghina adat istiadat melayu di tanah melayu.

tindakan ini menunjukkan tindakan yang tidak berdisiplin dan bodoh nga kor ming, adun DAP pantai remis. si DAP ini memalukan orang pantai remis yang melantiknya sebagai pemimpin mereka. sepatutnya dia lebih cerdik dalam pembawaan diri ke majlis adat istiadat melayu. nga harus hormat kepada kesultanan melayu!

read more »

April 18, 2011

PANAS! ISU PUTUS BEKALAN AIR BERSIH DI KELANTAN: Guan Eng Bambu YB N.ajis di Malaysiakini! PAS Diberi Kata Dua Namakan Pengganti YB MB N.ajis

.

masalah air di pasir puteh bermula sejak akhir mac. sini ketika tu machang pun alami masalah sama. pada 7 april, 200 rakyat adakan demonstrasi desak selesaikan masalah. sini. pada intrview awal april, lalu, syarikat Air Kelantan Sdn Bhd (AKSB) kata masalah berpunca daripada problem hardware di loji merbau chondong.

kegagalan pengurusan AKSB memang betul-betul susahkan rakyat. ini  sepatutnya tak berlaku di negera maju. ini bukan di pendalaman sarawak. di pendalaman sarawak pon dah masuk elektrik, masuk air. ini menyusahkan 11, 500 rakyat pasir puteh. tambah-tambah lagi apabila nak menyucikan diri dan solat.

read more »